2007-08-24 - Izegem Koers op donderdag 6 september met meer dan 100 seingevers en met Frank Vandenbroucke

De Seingevers van Izegem Koers gingen massaal in op de uitnodiging van het Izegems Stadsbestuur (Foto Frank)

Izegem - Niet alleen de organisatie van een beroepsrennerswedstrijd vraagt heel wat tijd, ook moet er gezorgd worden voor een heel groot aantal medewerkers en seingevers, want zonder hen is er gewoonweg geen koers. In dat opzicht nodigde het comité Izegem Koers alle seingevers en medewerkers uit naar het Izegemse stadhuis waar ze na een briefing mochten genieten van een receptie.

De opkomst tijdens deze receptie was zeer hoog en de respons en bedankingen die het comité voor dit initiatief kreeg waren navenant. "Die personen zijn heel belangrijk bij de organisatie. Ze staan echter nooit in de schijnwerpers", vertellen Pol Vandecasteele, Raf Desal en Stephan Christiaens in koor. "We zijn dan ook heel blij dat we met het comité Izegem Koers die mensen nu al iedere keer hebben uitgenodigd. Velen van hen hebben van deze uitnodiging een prioriteit gemaakt en de mensen amuseren zich enorm. Verder kunnen ze ook meteen al hun vragen naar ons afvuren. Meteen is het voor ons ook een ideale gelegenheid om al een heel groot aantal medewerkers en seingevers vast te leggen. Ik ben er dan ook zeker van dat we op 8 september aanstaande geen enkel probleem zullen hebben inzake aantal seingevers en medewerkers."

Heel mooi iniatief

"Het is enkel bij Izegem Koers dat we naar het stadhuis worden uitgenodigd", vertelt Izegemnaar Kurt Deprauw ons. "Nochtans doen we met ons groepje heel wat wielerwedstrijden in de streek. We zijn ieder jaar blij verrast dat we hier mogen zijn. En nu hebben we ook alle nieuws gehoord uit eerste hand. Nu weten we alles zoals de zaken er nu voor staan en dat is toch veel beter dan juist van horen zeggen."

Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van de renners niet stilgezeten. Izegem Koers wordt zeker weer een wedstrijd met heel wat goede profrenners. "Inderdaad, het loopt stilletjes aan opnieuw goed vol. Topper wordt ongetwijfeld de aanwezigheid van Frank Vandenbroucke. Daarnaast zijn er nu ook al 16 andere profteams ingeschreven. Gaande van Chocolade Jacques, Landbouwkrediet, Fidea, Sunweb, DFL Cyclingnews.com en Jartazi naar enkele Nederlandse en Duitse teams en ook het Poolse Intel Action zal er bij zijn. Frank Vandenbroucke is uiteraard de meest in het oog springende renner. Frank koerst op 1 september en 8 en 9 september in Italië, maar maakt voor Izegem Koers speciaal een retourtje naar België. Als ik Frank mag geloven zal hij met heel wat ambitie starten in Izegem, want het zijn nog steeds de West-Vlamingen die hem het nauwst aan het hart liggen. Ik verwacht dan ook een schitterende prestatie van Frank. Verder kan ik ook al zeggen dat we nog in heel nauwe onderhandelingen zijn met een vooraanstaande internationale protourploeg en dan heb ik het niet over Belgische Protourploegen. Enkel het contract moet nog getekend worden. Meer kan ik voorlopig daarover niet kwijt. In ieder geval worden er heel wat renners verwacht op donderdag 6 september aanstaande."

FM Gold

Wie de allerlaatste berichten over Izegem Koers wil weten luistert best aanstaande zondag tussen 15 en 16 uur naar Radio FM Gold waar de laatste updates worden verteld. (Patrick Vandewatere)