2007-08-30 - Het feest bij uitstek - Altijd naar Izegem Koers

Op de foto herkennen we van links naar rechts Matthieu Everaert, Dries Desmet, Nick Verscheure en Johan Mestdagh. Onderaan Els Viaene en Elien Mestdagh. (Foto Frank)

IZEGEM - Izegem Koers zou Izegem koers niet zijn als het geen massa volk lokt. Ook vele vriendengroepen zullen op donder dag 6 september opnieuw de weg vinden naar het centrum van Izegem. De familie Verscheure-Mestdagh zal zeker opnieuw niet ontbreken. „Van Izegem Koers maken we een hoogdag”, vertelt Johan Mestdagh. „Al van enkele dagen ervoor volgen we alle persberichten over wie er wel of niet zal starten. Niet dat dit onze grootste bekommernis is, maar we moeten tijdens de koers toch over het één en het ander kunnen meepraten. Anders is Izegem Koers gewoon een groot feest. We ontmoeten er verschillende vrienden en we drinken dan samen een pot. Tof is natuurlijk wel dat er steeds zoveel renners zijn en dat alles weg heeft van een grote wielerkoers, zoals de Ronde van Vlaanderen. ’s Avonds wordt dan nog eens alles nagekaart en kunnen we met een gerust gemoed en een volle blaas naar huis.” Els Viaene volgt het wielrennen al een hele tijd. „Izegem Koers blijft natuurlijk iets speciaals. Samen met mijn man volg ik het wielergebeuren van nabij, zo was ik ook nog bij de start van de Tour in Waregem. Izegem Koers is pure ambiance. Wel vind ik het jammer dat er slechts weinig echte namen zijn. Wel besef ik dat de startprijzen de pan uit swingen en dat het niet meer betaalbaar is. En ik moet eerlijk zijn, het is toffer een peloton van 200 renners te zien passeren dan eentje van 50 met enkele vedetten die er na een tijdje toch de brui aan geven. In ieder geval zullen we er op 6 september aanstaande opnieuw bij zijn.” (Patrick Vandewatere)