2007-08-31 - "Met VDB en Mattan" - Izegem Koers op donderdag 6 september

Nico Mattan en Frank Vandenbroucke tekenen donderdag present. (Foto EF)

IZEGEM - Donderdag 6 september wordt voor de zesde keer Izegem Koers, nieuwe strijl verreden. Opnieuw telt deze profwedstrijd mee als kampioenschap van West-Vlaanderen. Vorig jaar was een echte topper, maar ook dit jaar willen de organisatoren het onderste uit de kan halen.

"Izegem Koers is een begrip geworden in zijn soort", verklaart voorzitter Frank Duhamel van Izegem Koers. "We bieden dan ook veel meer dan zomaar een wielerwedstrijd. We zorgen steeds voor een massa renners, momenteel 18 profteams, en daarnaast zorgen de verschillende wagens van de sportdirecteurs en de publiciteitswagens voor een ongeziene sfeer die doet denken aan een passage van bijvoorbeeld De Ronde van Vlaanderen."

"Verder houden we ook alles gratis voor het publiek. Al deze ingrediƫnten samen maken van Izegem Koers iets unieks. Niet voor niets wordt deze kermiswedstrijd dan ook bestempeld als Vlaandrens Mooiste."

Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van de renners, niet stilgezeten. "Het wordt steeds moeilijker om toppers en zeker ook ProTourploegen binnen te halen. De UCI-reglementering en de verschillende soorten ploegen maken het er niet eenvoudiger op."

"Met Frank Vandenbroucke en Nico Mattan hebben we alvast zeker opnieuw enkele publiekslievelingen binnengehaald. Ook het ProTourteam van Astana start voor de eerste keer in een kermiskoers en dat in Izegem! Bekende namen als Joachim, Ivnov, Haselbacher en andere Abakoumovs zullen in Izegem te zien zijn. Izegem Koers wordt zeker weer een voltreffer."

Praktisch

Het parcours : Korenmarkt, Centrale Brug, Dam, Prinsessestraaat, Stijn Streuvelsstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsemsestraat, Kachtemplein, Brug Kachtem, Roeselaarsestraat en de aankomst in de Roeselaarsestraat.

De renners krijgen 17 rondes van goed 9km voorgeschoteld. Goed voor een totale afstand van 157km. De start is voorzien om 14h15 aan de Korenmarkt en komen omstreeks 18h00 aan om garage Denys in de Roeselaarsestraat. (Patrick Vandewatere)