2007-09-03 - HLN - Frank Vandenbroucke wil graag in Belgisch team rijden

Frank Vandenbroucke (Acqua & Sapone) was op het dernycriterium in het Oost-Vlaamse Wetteren van vandaag weer één van de meest populaire renners. VDB werd opnieuw fel omstuwd door zijn talrijke fans en weet eerstdaags wellicht ook hoe zijn toekomst eruit zal zien. "Ik heb deze week een onderhoud met manager Paul De Geyter", verklaarde Vandenbroucke. "Hij zou enkele voorstellen van ploegen achter de hand hebben. Vraag is of ik in Belgie blijf wonen of terug naar Italië keer. Blijf ik in eigen land dan wil ik komend jaar graag opnieuw het volledige Belgische programma rijden, koersen die me echt heel goed liggen." Geen Franco-Belge"Bij Acqua & Sapone verkeerde ik niet altijd in de mogelijkheid om die koersen te rijden omdat de ploeg sommige wedstrijden links liet liggen", aldus VDB. "Ik rijd donderdag nog in Izegem en hoop dan al te weten of ik dit weekend in Italië kan rijden. Zoniet start ik volgende week in Zwevegem en Desselgem. Parijs-Brussel staat ook op mijn lijstje, net als de kermiskoers van Vichte. Het seizoen sluit ik meer dan waarschijnlijk af in Italië. Spijtig genoeg volgt er geen Franco-Belge voor mij want ook daar komt ons team niet aan de start. Er staan nog zowat achttien wedstrijden op mijn programma", voegde Vandenbroecke er aan toe. Belgische ploeg"Dat er wat problemen waren met een medisch attest? Ik moest enkel een papier indienen dat ik geen medicatie meer neem na mijn zelfmoordpoging eerder dit jaar. Dat is allemaal in orde gebracht. Ook liet ik een elektrocardiogram maken en alle nodige paperassen zijn naar de juiste instanties opgestuurd. Het gaat weer de goede kant op met mij. Dit mede dankzij de steun van mijn trouwe supporters die me vooruit helpen. Daarom zou ik ook graag in een Belgische ploeg rijden. Zo kom ik weer onder 'de mensen'. Ik weet wellicht meer na mijn onderhoud met manager De Geyter", gaf Frank Vandenbroucke mee. (belga/hln)