2007-09-06 - HLN - Eeckhout weer snelst in Izegem

De kopgroep verbrokkelde door een versnelling van Eeckhout. Hij kreeg zijn ploegmakker Serge Pauwels, Geert Omloop, Nico Kuypers en de Duitser Matthias Friedemann mee in steun. De vijf konden in de laatste rechte lijn niet allemaal uit de greep van het peloton blijven, op uitzondering dan van Eeckhout, Omloop en Friedemann. (belga/hln) Bekijk de video hier

Woensdag was Eeckhout er ook al dichtbij in Aartselaar. Niko Eeckhout (Jacques) toonde zich net als vorig jaar de beste in de regionale wedstrijd in het West-Vlaamse Izegem. Deze koers gold tevens als het Provinciaal Kampioenschap, zodat de 36-jarige Eeckhout voor de tweede keer op rij de kampioenentrui mocht aantrekken. 'Rambo' liet in een sprint onder andere Geert Omloop en de Duitser Matthias Friedemann achter zich.Astana

Het tempo lag van bij het begin heel hoog. Toch slaagden negen renners erin om te ontsnappen. Veel voorsprong kregen zij nooit van het peloton en de vluchters werden na negentig kilometer opnieuw tot de orde geroepen. Acht kilometer verderop werd de basis gelegd van de juiste uitval. Opnieuw negen man gingen voor de groep uitrijden. Zij pakten tot anderhalve minuut voorsprong, tot op tien kilometer van de finish het peloton fel naderde, mede door toedoen van de Astanarenners.Uit greep peloton