2007-09-06 - WTV - Eeckhout opnieuw provinciaal kampioen in Izegem

Niko Eeckhout heeft in Izegem voor de tweede maal op rij de jaarlijkse kermisklassieker Izegem Koerse gewonnen. Eeckhout haalde het voor Geert Omloop. Hij kroont zich meteen ook voor de tweede maal op rij tot West-Vlaams kampioen. Met 214 renners aan de start wordt Izegem koerse verwend. Daarbij negen West-Vlaamse profs, voor hen is dit het provinciaal kampioenschap. Twee van die profs, Tom Stubbe en Benny De Schrooder kleurden rondenlang de wedstrijd in een vroege vlucht. Maar volhouden zat er niet in.

Meteen wanneer ze gegrepen werden, ontstond er evenwel een nieuwe vlucht en dat leek wel de goed. Negen renners met één West-Vlaamse prof: Niko Eeckhout, die hier vorig jaar ook de provinciale titel won. Eeckhouts ploegmakker Serge Pauwels hield het tempo hoog. Bij de vluchters ook Stijn Hoornaert, Frederiek Nolf, Nico Kuypers en Geert Omloop. 25 seconden bonus hadden ze op twee ronden voor het einde, er werd snel gekoerst.

In de achtervolging knapte Gianni Meersman heel wat werk op. In de slotronde leken de vluchters er aan voor de moeite tot Niko Eeckhout en Serge Pauwels de zaak in handen namen.

Eeckhout maakt het koeltjes af in de spurt voor Omloop en Friedemann. Hij is voor het tweede jaar op rij provinciaal kampioen.

Eeckhout: "Lastige wedstrijd om te winnen"

Eeckhout: "Ik zag Serge Pauwels komen. Ik heb hem even opgewacht en de laatste ronde heeft hij zich opgeofferd. Zo kon ik rustig blijven en alles controleren." De provinciale trui zal Eeckhout allicht niet dragen. "Neen, bij de profs is dat een formaliteit, eigenlijk zonder veel belang."