2007-09-14 - Eerste Izegemse VIPdorp voor 400 genodigden

Op de foto herkennen we Marc Vanlerberghe, Frans Vroman, Johnny Porteman en Gerry Samyn van Geka Kaas. (Foto Frank)

IZEGEM - Op de speelplaats van de voormalige Heilige Hartschool richtten de organisatoren van Izegem Koers een heus VIP-dorp op dat voor de vierhonderd genodigden de pleisterplaats werd op donderdag tussen half drie en half acht.

De verantwoordelijke binnen het comité Izegem Koers was bestuurslid Johnny Porteman die daarbij de hulp kreeg van Gerry Samyn van de Moorsleedse firma Geka Kaas. "Het klaslokaal van de Helige Hartschool dat tot vorig jaar dienst deed als vip-ruimte werd wegens de groeiende belangstelling echt te klein en de receptie na de koers die in de raadszaal van het Izegemse stadhuis had ook met plaatsgebrek af te rekenen." "Daarom wilden we met iets nieuw op de proppen komen. En dankzij het zachte nazomerweer zijn we in ons opzet geslaagd. We wilden enerzijds Izegem Koers nog meer cachet geven maar tezelfdertijd ook het volkse karakter van het gebeuren behouden. Gerry heeft al ervaring opgedaan in de Ronde van België en de Gentse aankomstplaats van de Ronde van Frankrijk. Ikzelf was met hem uitgenodigd naar Oostende waar ook zo'n VIP-dorp opgebouwd werd en hebben dat als voorbeeld genomen. Onze sponsors konden hier terecht voor een natje en een droogje in een ontspannen sfeer zodat de contacten zeer amicaal verliepen. Onze vaste sponsors maken negentig procent uit van het vandaag aanwezige publiek en we hopen dat zij die leuke ervaring aan hun collega's industriëlen zullen doorvertellen. Dat kan voor de veertigste editie van de prijs Jerôme Dekimpe in september 2008 misschien nog voor meer sponsorgeld zorgen. Dan plannen we ook een heuse bar met ondermeer Wortegemse jenever." Luc De Backere

Dames tafelen gezellig - IZEGEM - In het vip-dorp troffen we vier dames en een juffrouw aan die gezellig zaten te kletsen over de kiers. "Onze favoriete coureur is Nico Mattan en we denken dat hij gaat winnen. We zagen al één keer de renners voorbijrijden. Deze locatie is veel beter dan in 2006. Het is opener en gezelliger. En we proefden van dat nieuwe biertje Mystic. Je mag het schrijven : het is 'fantastic'. Wij zijn hier op uitnodiging naartoe gekomen en de degustatie van die vele soorten lekkers valt ons erg in de smaak. De dames en juffrouw zijn vlnr Sybille Vandeputte, Lindsey Parmentier, Fran Deltour, Martine Verheye en Krista Bruyneel." (Foto Frank)