2008-08-14 - Weekbode - 40e Grote Prijs Jerome Dekimpe en opnieuw West-Vlaams kampioenschap - Wie volgt Niko Eeckhout op?

Niko Eeckhout zegevierde vorig jaar in Izegem voor de tweede keer. (Foto Frank)

Niko Eeckhout zegevierde vorig jaar in Izegem voor de tweede keer. (Foto Frank)

Izegem is en blijft een wielerminnend stadje. Nadat ook de zesde editie van Izegem Koers een onverhoopt succes werd kon een zevende editie natuurlijk niet uitblijven.

Op donderdag 11 september aanstaande is het zover. Dan wordt een opvolger gezocht voor de Chocolade-Jacques winnaar van vorig jaar Niko Eeckhout. Vorig jaar stelden we het record op het aantal deelnemers zeer hoog. Er waren maar liefst 212 renners aan de start. En ook dit jaar worden opnieuw heel wat deelnemers verwacht.

In Izegem wint meestal een sterke renner. Het palmares van Izegem koers liegt er natuurlijk niet om. Met namen als Freddy Maertens, Patrick Sercu, Ferdi van den Haute, Jean luc Vandenbroucke, Claude Criquielion, Johan Bruyneel, Ludo Dierckxens, Jans Koerts, Kevin Van Impe, Koos Moerenhout en tweevoudig winnaar Niko Eeckhout kan Izegem koers zeker pronken.

Voor deze zevende uitgave werd opnieuw het Provinciaal kampioenschap naar Izegem overgehaald. In ieder geval belooft donderdag 11 september opnieuw een wielerhoogdag te worden in Izegem. (Patrick Vandewatere)