2008-08-14 - Weekbode - Izegem Koers op 11 september 2008 - "Mooiste Vlaamse kermiskoers"

De start van Izegem Koers wordt weer gegeven op de Korenmarkt. (Foto Frank)

Op donderdag 11 september worden duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste „kermiskoers” worden.

De start is opnieuw om 14.15 uur op de Korenmarkt. Van daar gaat het naar de Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Emelgem Plaats, Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtemseplein, over de Sasbrug van Kachtem, afrit Izegem, Roeselaarsestraat tot aan de aankomst ter hoogte van tankstation Denys, Nieuwstraat terug tot de Korenmarkt. Ook qua aantal renners zal Izegem Koers zeker opnieuw hoog scoren. Verantwoordelijke hiervoor Christ Sabbe doet zijn werk meer dan prima. Momenteel zijn de contracten met Topsport Vlaanderen (Bel, Pro continental), Cyclingnews.com-Jako (Aus, continental), Fidea Cycling Team (Bel, continental), P3transfer-Batavus (Ned, continental) en met de eliteteams zonder contract WC Soenens-Germond, BCV-Works Ingelmunster, Beveren 2000, MBK Delsol en de Lombarden New Hebra al rond. (Patrick Vandewatere)