2008-08-21 - Weekbode - Jacques "alias Vis" en Tommy Deforche - "Geen koers zonder stokvis"

Zoon Tommy kent ook reeds de knepen van het vak. (Foto Frank)

Jacques Deforche (53) schuimt al 30 jaar lang alle wielerwedstrijden en kermissen af met zijn stokvis en braadworstenkraam.

"Het is een job die je enorm graag moet doen en door de jaren heen ken je dan ook heel wat organisatoren van wielerwedstrijden. De zomerperiode is natuurlijk enorm druk. Iedere dag ben ik op twee of drie plaatsen actief. De ene dag is natuurlijk de andere niet en ook naar verkoop is dat natuurlijk zo.” „Verder zit ik er ook niet verlegen om om sponsoring te geven aan de organisatoren. Je doet daar zeker geen schade mee. Gelukkig is ook mijn zoon Tommy gebeten door de microbe en helpt hij vaak en graag. Op die manier verdient hij natuurlijk ook wat zakgeld.” Izegem kermis is natuurlijk een heel drukke week. "Enkel op maandag ben ik nergens aanwezig. Met Izegem koers zelf sta ik met drie kramen. Eén op de Korenmarkt, één aan het ziekenhuis en een derde aan café Abeele. Het is een enorm drukke dag, maar ook een enorm plezante. Izegem koers heeft iets speciaals en zeg nu zelf een koers zonder stokvis of braadworst bestaat toch niet."(Patrick Vandewatere)