2008-08-21 - Weekbode - Noël Dejonckheere werd 30 jaar geleden wereldkampioen - „Kermiskoersen moeten blijven”

Het comité Izegemkoers stak Noël Dejonckheere in de bloemetjes. We herkennen Frank Duhamel, Noël Dejonckheere en Stefan Christiaens. (GF)

Noël Dejonckheere uit de Haaipanderstraat wordt er 53. 30 jaar geleden werd hij wereldkampioen puntenkoers in München.

Momenteel is Noël Dejonckheere coach van de Amerikaanse nationale beloftenploeg. „30 jaar geleden was inderdaad een kantelmoment voor mij. Ik werd niet alleen wereldkampioen, maar won ook de toekomstzesdaagse in Antwerpen en Gent. Het jaar erop werd ik dan prof. 10 jaar geleden werd ik dan coach van de nationale Amerikaanse ploeg. Meestal verblijven hier een 20-tal renners. Met die renners werken we dan een internationaal pro- gramma af. ”

„Izegem Koers leeft werkelijk nog. Waarschijnlijk is het wel dé grootste kermiskoers in zijn soort en dat zeg ik niet omdat ik Izegemnaar ben. Ook het parcours is werkelijk ideaal. Waar kan men nog een wedstrijd organiseren in het centrum van de stad. Een kermiskoers is de ideale manier om veel renners en hun entourage te zien. De kermiskoersen die er bestaan moeten dus blijven. Izegem Koers is een feest en een echte ’uitgaandersdag’. ” (Patrick Vandewatere)