2008-08-22 - Weekbode - Met 80 seingevers - Izegem Koers op donderdag 11 september met hele schare medewerkers

De Izegemse seingevers werden op het stadhuis ontvangen voor een briefing en bijhorende receptie. (Foto Jos)

Izegem - OM een wedstrijd zoals Izegem Koers te organiseren, moet je een beroep kunnen doen op heel wat medewerkers. Zo zijn er ondermeer 80 seingevers in de weer. Zonder hen zou er geen Izegem Koers zijn, daarom ontving het comité hen al op het stadhuis.

De opkomst was zeer hoog en de respons en bedankingen die het comité voor dit initiatief kreeg waren navenant. "De seingevers zijn heel belangrijk bij de organisatie. Ze staan echter nooit in de schijnwerpers", vertellen Pol Vandecasteele, Raf Desal en Stephan Christiaens in koor. "We zijn dan ook heel blij dat we met het comité Izegem Koers die mensen nu al iedere keer hebben uitgenodigd. Velen van hen hebben van deze uitnodiging een prioriteit gemaakt en de mensen amuseren zich enorm. Verder kunnen ze ook meteen al hun vragen op ons afvuren. Meteen is het voor ons ook een ideale gelegenheid om al een heel groot aantal medewerkers en seingevers vast te leggen. Ik ben er dan ook zeker van dat we op 11 september aanstaande geen enkel probleem zullen hebben inzake aantal seingevers en medewerkers."

Met Jurgen Relandts?

Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van de renners niet stilgezeten. Izegem Koers wordt zeker weer een wedstrijd met heel wat goede profrenners. "Inderdaad, het loopt stilletjes aan opnieuw goed vol. Topper wordt naar alle waarschijnlijkheid Belgisch kampioen Jurgen Roelandts. Mondeling is er al een overeenkomst, alleen moet er nog een bevestiging komen."

Daarnaast zijn er nu ook al verschillende profploegen ingeschreven. Het gaat onder meer om Landbouwkrediet-Tönissteiner, Topsport Vlaanderen, Mitsubishi-Jartazi (Ned), Cyclingnews.com-Jako (Aus), Davitamon-Win For Life-Jong Vlaanderen, Fidea Cycling Team, Josan-Mercedes-Benz Aalst Cycling Team en P3transfer-Batavus (Ned). Moeten slechts het contract nog ondertekenen : Contentpolis-Murcia (Esp), het vroegere Kaiku dat al twee maal in Izegem schitterde, Cycle-Collstrop (Ned), Skil-Shimano (Ned), Groupegobert.com, Team Kuota-Senges (Ger) en Atlas-Romers Hausbäckerei (Sui).

Daarnaast komen zeker ook de eliterenners zonder contract van Soenens-Germond, BCV Works Ingelmunster, Beveren 2000, MBK Delsol en DJ MATIC. Verder kan ik ook al zeggen dat we nog in heel nauwe onderhandelingen zijn met een vooraanstaande internationale Protourploeg en dan heb ik het niet over Belgische ploegen. Enkel het contract moet nog getekend worden. Meer kan ik voorlopig daarover niet kwijt. In ieder geval worden er weer heel wat renners verwacht." (Patrick Vandewatere)