2008-09-01 - Clash tussen Devolder, Steegmans en Eeckhout - Donderdag Izegem Koers

Wint Gert Steegmans na Halle-Ingooigem ook Izegem Koers? (Foto RN)

Izegem - Volgende donderdag wordt voor de zevende keer Izegem Koers Nieuwe Stijl gereden. Opnieuw geldt deze profwedstrijd als kampioenschap van West-Vlaanderen. De vorige editie was een echte topper, maar ook dit jaar willen de organisatoren het onderste uit de kan halen.

"Izegem Koers is meer dan een begrip geworden", verklaart voorzitter Frank Duhamel. "We bieden dan ook veel meer dan zomaar een wielerwedstrijd. We zorgen steeds voor een massa renners en een ongeziene sfeer die doet denken aan een passage van bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen. Verder houden we ook alles gratis voor het publiek. Al deze ingrediënten samen make nvan Izegem Koers iets unieks."

Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van de renners, niet stilgezeten. "We zijn er opnieuw in geslaagd het kruim van de Belgische renners naar Izegem te halen. Vooral Quick-Step komt met een heel sterke delegati : Devolder, Steegmans, Rosseler en andere Vandewalles zullen zeker een gooi doen naar de zege."

"Maar ook Topsport Vlaanderen met Niko Eeckhout, die voor een drie op drie wil gaan in Izegem wordt gevaarlijk. Daarnaast zijn ook voldoende procontinentale ploegen aanwezig : Landbouwkrediet-Tönissteiner, Contententpolis-Murcia (Sp), Mitsubishi-Jartazi, Cycle Collstrop en Skill-Shimano. Zij worden aangevuld met een hele waaier continentale ploegen en de bekendste ploegen voor eliterenners zonder contract." (Patrick Vandewatere)

Start om 14h15 en aankomst rond 18h aan garage Denys. Het parcours (157km, verdeeld over 17 ronden van 9km): Korenmarkt, Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtemplein, Brug Kachtem, Roeselaarsestraat.