2008-09-04 - Werner Verschaeve is vaste speaker bij Izegem Koers - "Top vijf in België"

Werner Verschaeve in actie in Izegem. (Foto Frank)

Werner Verschaeve werd geboren in 1943 en becommentarieerde de eerste demarrage in 1960. Fernand Tuytens van de toen populaire B.W.F. (Belgische Wieler Federatie) sprak Werner toen aan en meteen kwam hij als vaste speaker in zijn circuit.

„Enkele jaren geleden kwam ik ook in Izegem, dat me van meet af aan bekoorde door de manier waarop de organisatoren de dingen wisten aan te pakken. De gezonde chaos ter hoogte van de inschrijving creëert de sfeer van een Ronde van Vlaanderen. De vele duizenden wielersupporters geven de wedstrijd een extra dimensie. Bovendien hebben de organisatoren een fijne wielerneus om belangrijke ploegen en individuen aan te trekken, hetgeen zich weerspiegelt in het tot nu toe gepresenteerde podium op het einde van de race. ” „Op regionaal en nationaal vlak, vind ik persoonlijk Izegem Koers in de topvijf van Belgische kermiskoersen en ik zou het betreuren moest dit typisch Belgisch verschijnsel van de kaart geveegd worden. West-Vlaanderen zonder profs is als een café zonder bier, deze twee elementen tieren welig in Izegem en laat het ons zo houden. ”(Patrick Vandewatere)