2008-09-11 - Fransman Vachon wint Izegem Koers, Dennis Vanendert 9e

Traditiegetrouw veel renners (233!) aan de start van Izegem Koers gisteren dat tegelijkertijd gold als provinciaal kampioenschap voor de West-Vlaamse profrenners.

Het werd een aanvalsrijke beginfase met tal van ontsnappingspogingen maar echt serieus werd het toen een groep van 25 renners kon wegrijden. Daarbij 2 van onze renners: Dennis Vanendert en Stijn Joseph, dit keer als stagiair in de wit-blauwe trui van Quick.Step. Hoewel de leider nooit echt ver weg reden was de beslissende vlucht vertrokken. Ondanks weerwerk van meerdere achtervolgende groepjes bleven de 25 vooraan buiten schot.

Intussen maakte de zon plaats voor helse onweersbuien zodat een groot deel van het deelnemersveld vroegtijdig richting kleedkamer draaide. Het was uiteindelijk de Fransman Florian Vachon (VC Roubaix-Lille Métropole) die won voor diens ploegmaat Bidau en de Duitser Kopp (Cycle-Collstrop)

Onze dichtste renner in de uitslag was dit keer Dennis Vanendert die goed standhield en knap 9e werd. Ook Stijn Joseph reed een knappe race, beloond met een 12e plaats. Jarl Salomein (33ste), Sven Nooytens (35ste) en Jan Ghyselinck (62ste) eindigden allen in het peloton. Het was de Fransman Florian Vachon (Roubaix), die het haalde voor zijn land- en ploeggenoot Jean-Marc Bideau. Sep eindigde na een schitterende race als 23ste. Sven Vandousselaere ging op 3 ronden van de finish nog met vier op zoek naar de kopgroep, doch bleven uiteindelijk steken op 15”. Doussie eindigde nog knap als 30ste. Onze andere jongens kwamen binnen met het peloton.

BRON : Beveren 2000