2008-09-11 - Izegem koers op donderdag 11 september - Quickstep contra Topsport Vlaanderen

We herkennen van links naar rechts Frank Duhamel, Chris Sabbe, Johny Porteman, Pol Berlamont, Marc Vanlerberghe, Hertbert Herreman en Patrick Vandewatere)

We herkennen van links naar rechts Frank Duhamel, Chris Sabbe, Johny Porteman, Pol Berlamont, Marc Vanlerberghe, Hertbert Herreman en Patrick Vandewatere)

Donderdag aanstaande 11september wordt nu reeds voor de zevende keer Izegem Koers, nieuwe stijl verreden. Opnieuw telt deze profwedstrijd mee als kampioenschap van West-Vlaanderen. Vorig jaar was een echte topper met maar liefst 212 renners, maar ook dit jaar willen de organisatoren het onderste uit de kan halen. Met een hele sterke Quickstep delegatie die aan de start zal verschijnen. “Izegem Koers is meer dan een begrip geworden in zijn soort,” verklaart ondervoorzitter Johny Porteman van Izegem Koers. “We bieden dan ook veel meer dan zomaar een wielerwedstrijd. We zorgen steeds voor een massa renners, daarnaast zorgen de verschillende wagens van de sportdirecteurs en de publi-wagens voor een ongeziene sfeer die doet denken aan een passage van bijvoorbeeld “De Ronde van Vlaanderen”. Verder houden we ook alles gratis voor het publiek. En dan heb ik het nog niet over het Vip dorp waar we vorig jaar 400 personen mochten verwelkomen. Al deze ingrediënten samen maken van Izegem Koers iets unieks. Niet voor niets wordt deze kermiswedstrijd dan ook bestempeld als Vlaanderens mooiste.” Devolder, Steegmans en Eeckhout “Toch hebben we met een dergelijke wedstrijd steeds nood aan enkele bekende namen. Dit jaar zijn we daar opnieuw in geslaagd. Dankzij sponsor Herbert Herreman van Sponsor.be zijn we er in geslaagd om Quickstep naar Izegem te halen. Met renners als Devolder, Steegmans, Vandewalle, Rosseler, Hulsmans, Cretskens, Wijnants en Joseph hebben we waarschijnlijk de meest sterke delegatie aan de start. Maar daarnaast hebben we nog verschillende kandidaat winnaars aan de start. En dan denk ik meteen aan Niko Eeckhout die de voorbije twee edities op zijn naam schreef.” Na voetbal ook wielerwedstrijden Herbert Herreman van Sponsor.be is ook best tevreden. “Wij werken al een vijftal jaar in het voetbalgebeuren, onder meer bij vijf eersteklassers. We achten de tijd rijp om ook eens over te gaan schakelen naar het wielergebeuren. Ikzelf ben Izegemnaar, zodat de keuze voor de hand lag om met sponsoring te starten in Izegem. Izegemkoers die toch één van de mooiste organisaties is van zijn soort.” Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van de renners niet stilgezeten. “Naast Quickstep en Topsport Vlaanderen met Eeckhout en de deelnemers aan de Olympische Spelen Iljo Keisse en Kenny Deketele zijn ook volgende procontinentale ploegen ingeschreven. Landbouwkrediet-Tönissteiner (Capelle, Kleynen), Contentpolis-Murcia (Esp Rodriquez), Mitsubishi-Jartazi (Abakoumov, Mikhaylov), Cycle Collstrop (Criel, Pronk) en Skill-Shimano (Debacker, Timmer). Daarnaast volgende Continentale ploegen: Cyclingnews.com-Jako (Cornelissen), Fidea Cycling team (Dlask, Stybar, Vervecken), Davitamon Lotto Jong Vlaanderen (De Neef), Groupe Gobert, Josan-Mercedes Benz, Team Kuota Senges (D), P3 transfer-Batavus (Nl), Van Vliet-EBH (Nl). Clubploegen zijn onder meer WC Soenens-Germond, Beveren 2000, MBK Delsol en BCV Works Ingelmunster. Aan renners zal het dus zeker niet ontbreken. Izegem Koers wordt zeker weer een voltreffer.” (Patrick Vandewatere)

Het parcours start aan de Korenmarkt, van daar uit verder via Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtem plein, Brug Kachtem, Roeselaarsestraat, aankomst in de Roeselaarsestraat ter hoogte van garage Denys en Nieuwstraat. De renners krijgen 17 rondes van goed 9 kilometer voorgeschoteld. Goed voor een totale afstand van 157 kilometer. De renners starten om 14.15 uur aan de Korenmarkt en komen aan omstreeks 18.00 uur aan garage Denys in de Roeselaarsestraat.