2009-08-13 - 500kg groenten en fruit - Marktkramer Gino Meeuws in het VIP-Dorp

We herkennen van links naar rechts Elien Werbrouck, Eveline Crevits, Darline Vergote, Stephanie Meeuws, Gino Meeuws en Jannick Maes. (foto PVDW)

Marktkramer Gino Meeuws (46) die iedere zaterdag present is op de Izegemse markt op zijn standplaats voor Vervaecke is al een drietal jaren sponsor van Izegem Koers. Voor het tweede jaar op rij zorgt hij voor de nodige groenten en fruit die verorberd worden in het VIP-dorp.

"Ik doe al 15 jaar de markt in Izegem en ondertussen ken ik toch al heel wat Izegemnaren. Daar ik toch nog redelijk sportminded ben, kon mijn vriend Johnny Porteman me overhalen om ook sponsor te worden van Izegem Koers. Met de editie van 10 september zal het het tweede jaar zijn dat ik voor alle nodige groenten en fruit zorg die Geka kaas nodig heeft om zijn bereidingen te maken. En ik ben er van overtuigd dat we dit jaar tussen de 500 en 600 kilogram zullen nodig hebben. Deeze groenten en fruit worden de dag zelf afgehaald op de veiling en daarna door de mensen van Geka kaas opgehaald." "Izegem Koers is werkelijk één groot feest. Al een grote maand voor de koers hoor je bij de klanten al geruchten rond Izegem Koers. Zelf probeer ik ook telkens te gaan, al is dat niet steeds zo evident. Als je hier op de markt start heb je eigenlijk nog een hele lange weg af te leggen tot de aankomst en het VIP-gebeuren, als je begrijpt wat ik bedoel." (Patrick Vandewatere)