2009-08-13 - Zelfstandigen - Crisis niet echt een probleem bij Izegem Koers

Het budget voor Izegem koers raakte weer volledig rond. Secretaris Marc Vanlerberghe had er graag vele uurtjes werk voor over. (Foto PVDW)

Izegem Koers kan opnieuw zonder problemen doorgaan. De crisis heeft blijkbaar niet echt vat op het hele gebeuren. Secretaris van Izegem Koers Marc Vanlerberghe (51) is dan ook tevreden.

"Qua sponsoring zijn we weer volledig rond. Zo goed als niemand haakte af of verminderde zijn sponsoring. We kunnen zelfs zeggen dat we er een aantal sponsors bijkregen. Ondanks de crisis zijn de zelfstandigen Izegem Koers blijven steunen. Meer en meer wordt beseft dat Izegem Koers de contacten tussen de zelfstandigen onderling en naar het publiek toe belangrijk zijn tijdens dit evenement. Toch denk ik dat we nog veel firma's niet gevonden hebben, die wel degelijk in dit evenement willen stappen."

"We moeten echter zeker niet gaan zweven. Ieder jaar wordt de koers 10% duurder. Dit niettegenstaande we dezelfde sponsorprijzen blijven handhaven. We moeten er dus voor zorgen dat we ieder jaar meer sponsoring binnen halen om het publiek hetzelfde te kunnen geven, maar dat lukt aardig. Dit jaar was ik ook te gast in Diksmuide bij het Natourcriterium om er contacten te legen en er de sfeer op te snuiven. En natuurlijk ook om te kijken hoe we Izegem Koers nog kunnen verbeteren, want ieder jaar leren we nog bij." (Patrick Vandewatere)