2009-08-20 - Al acht jaar op post - Café Mozart is het lokaal van Izegem Koers

we herkennen van links naar rechts Brigitte Vercruysse, Johnny Porteman en Vera Vercruysse. (Foto PVDW)

De heropstart van het comité Izegem Koers ontstond acht jaar geleden door toedoen van Johnny Porteman en schepen van sport Frank Duhamel. Het lokaal werd Café Belfort bij Vera en Johnny. Toen die twee jaar later naar de Mozart verhuisden, verhuisde het lokaal mee.

Johnny Porteman (59): "Het idee van Izegem Koers kwam er nadat er één jaar geen koers was geweest tijdens de Kermisweek. En de eerste editie werd meteen een success. Nu zijn we acht jaar verder en nog steeds is Izegem Koers aan het groeien. Waar we na de eerste editie een receptie gaven in het stadhuis zijn we uitgegroeid naar een VIP-gebeuren met meer dan 500 genodigden." Vera Vercruysse (54): "Vanaf begin augustus wordt er in het café dagdagelijks gepraat over Izegem Koers. Het is een echt volksgebeuren. Het brengt een enorme ambiance met zich mee. Het heeft de sfeer van een Ronde van Vlaanderen, maar dan in het klein." Brigitte Vercruysse (48), echtgenote van Patrick Denorme, verzorgt via Belgomilk het kaasbuffet. "Ik ben er al altijd bij geweest om te helpen in de zaak van mijn zus. Nu zien we echter eigenlijk niets meer van het wedstrijdgebeuren. Maar iedereen die in Café Mozart binnenkomt kan in geuren en kleuren het wedstrijdverloop vertellen." (Patrick Vandewatere)