2009-08-20 - Uniek in Vlaanderen - Wielercommissaris Dirk Gryson

Wielerbond Vlaanderen afgevaardigde Dirk Gryson bij zijn verzameling fietsplaatjes. (Foto PVDW)

Dirk Gryson (53) uit de Oekensestraat in Izegem is al een tiental jaar actief bij Wielerbond Vlaanderen. Dirk is beroepshalve werkzaam bij de NMBS en gehuwd met Marleen Buyssens (51).

Vroeger was hij zelf 20 jaar actief als renner. "Toen ik wielrenner was won ik 50 wedstrijden. Daarna bleef ik door de microbe gebeten en legde verschillende examens af bij Wielerbond Vlaanderen. Momenteel ben ik nationaal afgevaardigde, aankomstrechter en commissaris op de motor. Dit jaar was ik er al op bijna alle klassiekers, gaande van Kuurne-Brussel-Kuurne over de E3-prijs in Waregem naar Gent-Wevelgem. En ook tijdens Izegem Koers ben ik ieder jaar present op de motor, hetgeen ik ook het liefste doe." "Izegem Koers is een prachtige wedstrijd. Er zijn altijd enorm veel renners en er wordt gereden op een mooi parcours. Reken daarnaast ook de enorme massale belangstelling van het publiek en het wordt meteen duidelijk dat Izegem Koers, naast Gullegem zeker tot de top van Belgiƫ behoort. In Izegem zijn we met een achttal afgevaardigden van Wielerbond Vlaanderen en we zijn er altijd graag. Ik kijk nu al uit naar donderdag 10 september aanstaande. (Patrick Vandewatere)