2009-08-27 - Wie volgt Frederik Vachon op? - 41e GP Jerome Dekimpe en opnieuw West-Vlaams Kampioenschap

Frederik Vachon zegevierde vorig jaar. (foto Frank)

Izegem is en blijft een wielerminnend stadje. Nadat ook de zevende editie van Izegem Koers een onverhoopt succes werd, kon een achtste editie natuurlijk niet uitblijven. Op donderdag 10 september aanstaande is het zover. Dan wordt een opvolger gezocht voor de winnaar van vorig jaar Frederik Vachon. Izegem Koers heeft een zeer rijke traditie. Al in 1924 werd voor de eerste keer Brussel-Izegem georganiseerd als semi-klassieker. Brussel-Izegem werd gereden tot in 1958. Albert Sercu won driemaal op rij, twee andere Izegemnaars André Pieters en Roger Decock deden dat tweemaal. Daarna werd Brussel-Izegem nog één keer georganiseerd in 2000 als een wielerwedstrijd voor eliterenners (categorie 1.4). De Italiaan Fabricio Guidi werd na een fantastische spurt overwinnaar.

Na een jaar zonder koers nam het Comité Izegem Koers de fakkel over. Voor de eerste hernieuwde uitgave van Izegem Koers kon men al rekenen op 108 deelnemers en dit aantal bleef gestaag hoger gaan met vorig jaar nog 232 deelnemers. En ook dit jaar worden opnieuw heel wat deelnemers verwacht. Voor deze achtste uitgave werd opnieuw het provinciaal kampioenschap naar Izegem overgehaald. In ieder geval beloofd donderdag 10 september opnieuw een wielerhoogdag te worden in Izegem. (Patrick Vandewatere)