2009-08-27 - Wie volgt Ronny Mistiaen op? - Jacques Vanacker wordt koersdirecteur

Ronny Mistiaen geeft Jacques Vanacker alvast een duwtje voor zijn taak als koersdirecteur. (Foto PVDW)

Jacques Vanacker wordt voor de volgende editie van Izegem Koers de nieuwe koersdirecteur. Hij volgt daarbij Ronny Mistiaen op.

Jacques Vanacker (64) is al zeven jaar actief binnen Izegem Koers. "Alle andere jaren probeerde ik te helpen waar ik kon. Door ziekte kon ik dat vorig jaar niet. Daarom ben ik ook heel erg blij dat men mij dit jaar deze taak heeft willen geven. Ik zal dan ook proberen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik wil dan ook niets aan het toeval overlaten, want ik besef maar al te goed dat ik een grote verantwoordelijkheid draag. Hopelijk kunnen we opnieuw genieten van een veilige en bruisende Izegem Koers." Ronny Mistiaen (47) is er al bij van het begin van het Comité Izegem Koers en was in de vorige zeven edities koersdirecteur. "Het is toch een beetje met spijt in het hart dat ik mijn taak aan Jacques doorspeel. Maar ik ben er van overtuigd dat hij het prima zal doen. Ik kan er zelf niet bij zijn omdat ik dan met de nationale ploeg in de Ronde van de Toekomst vertoef als verzorger. Dat is voor mij een hele eer. Misschien kan ik daar maar één keer van genieten. Naast de nationale ploeg ben ik ook nog actief als verzorger bij Sunweb-Projob en bij het USA National team van Noël Dejonckheere." (Patrick Vandewatere)