2009-09-03 - Mooiste Vlaamse Kermiskoers - Izegem Koers op donderdag 10 september

De start van Izegem Koers wordt weer gegeven op de Korenmarkt. (Foto Frank)

Op donderdag 10 september worden duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Na de lovende woorden van de BWB van vorig jaar werd niets aan het toeval overgelaten om ook deze achtste editie tot een spektakel te brengen. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste „kermiskoers” worden.

Het parcours werd ook dit jaar niet gewijzigd. De start is opnieuw om 14.15 uur op de Korenmarkt. Van daar gaat het naar de Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Emelgem Plaats (centrum deelgemeente Emelgem), Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtemseplein (centrum deelgemeente Kachtem), Brug van Kachtem, afrit Izegem, Roeselaarsestraat tot aan de aankomst ter hoogte van tankstation Denys, Nieuwstraat terug tot de Korenmarkt. Ook qua aantal renners zal Izegem Koers zeker opnieuw hoog scoren. Verantwoordelijke Christ Sabbe is daarvoor al druk in de weer. Momenteel zijn er al 16 Pro-continentale en continentale ploegen ingeschreven. De belangrijkste hierbij zijn Topsport Vlaanderen, Landbouwkrediet, Vacansoleil (Ned), Contentpolis (Esp, Jong Vlaanderen, Cinelli, Lille Metropolis (Fra), Sean Kellyteam (IRL), PSK Whirlpool (CZE) en team Burgos (BUL). Daarnaast worden ook nog verschillende ploegen verwacht met eliterenners zonder contract. (Patrick Vandewatere)