2010-08-12 - 42e Grote Prijs Jerome Dekimpe ook West-Vlaams kampioenschap - Wie volgt Aidis Kruopis op

De sfeer zal er dit jaar opnieuw goed inzitten tijdens Izegem Koers. (Foto Frank)

IZEGEM - Izegem is en blijft een wielerminnend stadje. Nadat ook de achtste editie van Izegem Koers een onverhoopt succes werd kon een negende editie natuurlijk niet uitblijven.

Op donderdag 9 september aanstaande is het zover. Dan wordt een opvolger gezocht voor de winnaar van vorig jaar Aidis Kruopis. Al in 1924 werd voor de eerste keer Brussel-Izegem georganiseerd als semi-klassieker. Brussel-Izegem werd verreden tot in 1958. Daarna werd Brussel-Izegem nog één keer georganiseerd in 2000 als een wielerwedstrijd voor eliterenners (categorie 1.4). Na een jaar zonder koers nam het comité Izegem Koers de fakkel over. Voor de eerste hernieuwde uitgave van Izegem Koers kon men al rekenen op 108 deelnemers en dit aantal bleef gestaag hoger gaan met vorig jaar nog 267 deelnemers.(Patrick Vandewatere)