2010-08-12 - Izegem koers op 9 september 2010 - Mooiste Vlaamse kermiskoers

Het bestuur van Izegem Koers. (Foto PVDW)

IZEGEM - Op donderdag 9 september worden duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste kermiskoers worden.

Het parcours werd ook dit jaar niet gewijzigd. De start is opnieuw om 14.15 uur op de Korenmarkt. Van daar gaat het naar de Centrale Brug om dan via Emelgem Plaats (centrum deelgemeente Emelgem) en Kachtemseplein (centrum deelgemeente Kachtem) naar de Roeselaarsestraat te fietsen tot aan de aankomst ter hoogte van tankstation Denys. Ook qua aantal renners zal Izegem koers zeker opnieuw hoog scoren. Verantwoordelijke Christ Sabbe doet zijn werk meer dan uitstekend. Momenteel zijn er al 16 pro-continentale en continentale ploegen ingeschreven. De belangrijkste hierbij zijn Topsport Vlaanderen, Landbouwkrediet, Vacansoleil (Ned), Rabobank, Sunweb, Van Vliet en Palmans. Verder zijn er ook nog onderhandelingen bezig met het Nederlandse Skil-Shimano en BMG. Clubploegen die starten zijn WC Soenens-Jartazi-Construkt Glas, Beveren 2000, BCV-Ingelmunster en VL Technics-Abutriek. (Patrick Vandewatere)