2010-08-19 - Frank Duhamel en Johny Porteman trots op negende editie - Sterke schouders

Schepen Frank Duhamel en Johny Porteman. (Foto Frank)

IZEGEM - Frank Duhamel en Johny Porteman die negen jaar geleden al de handschoen opnamen om Izegem Koers opnieuw te laten plaatsvinden zijn trots op hun negende editie.

„Izegem koers groeit nog steeds. Het is nu al het negende jaar op rij dat we er in slagen om de wielerwedstrijd voor profs een extra cachet te geven. Ook de sponsoring blijft ieder jaar. Sommigen vallen weg, anderen komen erbij, maar wat belangrijk is, de hoofdsponsors die blijven. En natuurlijk kan alles maar goed verlopen als je een goed team hebt. Het voltallige bestuur heeft heel hard gewerkt om er opnieuw iets moois van te maken.”

„Op donderdag 9 september staat het dus weer allemaal te gebeuren. Het grote volksfeest van Izegem. Ik ben er nu al zeker van dat we opnieuw een pak renners zullen hebben. Het zullen natuurlijk niet allemaal bekende namen zijn, maar dat neemt niet weg dat het geen aardig kijk stukje zal worden. Ondertussen heb ik ook al aangebeld bij onze twee weervrouwen van VRT en VTM en een lekker zonnetje besteld voor 9 september. Want zeg nu zelf, de mooiste kermiskoers van Vlaanderen verdient toch een lekker weertje.” (Patrick Vandewatere)