2010-08-19 - Marc Vanlerberghe penningmeester van Izegem Koers - Omvorming tot vzw

Penningmeester Marc Vanlerberghe. (Foto PVDW)

IZEGEM - Het comité Izegem Koers werd dit jaar omgetoverd naar een vzw en ook de sponsoring verliep enigszins anders.

Penningmeester Marc Vanlerberghe legt uit waarom. „Als organisatoren hadden wij net als veel koersorganisatoren met ons er nooit bij stilgestaan dat wij als Izegem Koers ook btw moesten betalen omdat onze omzet boven de 5580 euro ligt. Toen wij dit nieuws te horen kregen was er eerst ongeloof maar algauw bleek het menens en zagen wij ons verplicht een vzw op te richten en btw te gaan aanrekenen aan de sponsors. Achteraf gezien valt het allemaal nog wel mee, alleen ikzelf als penningmeester heb wat meer werk, maar voor de rest zal men daar niets van merken op deze Izegemse hoogdag. Bij deze wil ik dan ook alle sponsors, van groot tot klein, bedanken voor hun begrip en voor de steun die zij geven aan Izegem Koers.” (Patrick Vandewatere)