2010-09-01 - De Streekkrant - Belgisch kampioen Stijn Devolder tekent present

IZEGEM - Op donderdag 9 september worden opnieuw veke duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste kermiskoers worden.

De organisatoren kijken alvast uit naar Vlaanderens mooiste kermiskoers

Het parcours werd dit jaar niet gewijzigd. De start is opnieuw om 14.15 uur op de Korenmarkt. Van daar gaat het naar de Centrale Brug om dan via Emelgem Plaats (centrum deelgemeente Emelgem) en Kachtemseplein (centrum deelgemeente Kachtem) naar de Roeselaarsestraat te fietsen tot aan de aankomst ter hoogte van tankstation Denys. Ondertussen heeft ook Christ Sabbe, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van de renners niet stilgezeten. Izegem Koers wordt zeker weer een wedstrijd met heel wat goede profrenners. "Inderdaad, het loopt stilletjes aan opnieuw goed vol. Onbetwiste topper is natuurlijk de start van Belgisch Kampioen Stijn Devolder. Daarnaast komt ook de Radioshack van ploegleider Johan Bruyneel aan de start. Lance Armstrong zullen we wellicht niet zien, maar mannen als Rosseler, Steegmans en Klöden zullen er allicht wel zijn. Ook enkele procontintale ploegen, zoals het Italiaanse Cermiche Flaminia-Bossini Docce, het ex-team van Ricco, Topsport Vlaanderen-Mercator, Landbouwkrediet en Vanacsoleil verschijnen aan de start. Daarnaast tekent ook eht volledige team van BKCP-Powerplus met als kopman Niels Albert present. Zij zullen aangevuld worden met nog een groot aantal continentale ploegen." (PVWI/foto PVWI)