2010-09-02 - Eric Leman geeft de start op Izegem Koers - Wielericoon schiet koers op gang

Didier Vandeputte schudt de hand van Eric Leman (rechts). (Foto PVDW)

IZEGEM - Eric Leman (64) en drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen mag het startschot geven op donderdag 9 september voor Izegem Koers.

„Mijn drie overwinningen in de Ronde zijn natuurlijk de mooiste momenten, maar daarnaast won ik ook nog vijf ritten in de Tour de France en elf in Parijs-Nice,” bladert Eric in zijn palmares. „Vooral mijn sterke eindspurt was een belangrijke troef. Zo heeft Eddy Merckx me nooit kunnen kloppen in een rechtstreeks duel. Momenteel gaat het aantal kermiswedstrijden sterk achteruit. Vandaar dat dergelijke wedstrijden nog harder betwist worden.”

„Ik ben blij en vereerd dat ik uitgenodigd ben om de start te geven op Izegem Koers. De sfeer is er goed en er is altijd een massa volk. Ik wil dan ook zeker Didier Vandeputte en het bestuur bedanken. We zullen er samen met mijn vrouwtje zeker een mooie dag van maken.” (Patrick Vandewatere)