2010-09-08 - Het Nieuwsblad - Sponsors achter de toog

Izegem Koers brengt jaarlijks duizenden mensen op de been. (Frank Meurisse)

AMBASSADOR CLUB BAAT GELEGENHEIDSCAFÉ UIT VOOR GOEDE DOEL

IZEGEM - ‘Het is eens een manier om een ander publiek te bereiken', zegt Roland Handsaeme van Ambassador Club. Heel wat leden van die serviceclub zetten zich morgen in om tijdens Izegem Koers een gelegenheidscafé uit te baten voor het goede doel.

Het zal even de wereld op zijn kop lijken, donderdag op het Kachtemseplein. ‘Normaal worden leden van onze club, doordat ze sponsor zijn, uitgenodigd naar het VIP-dorp. Maar dit keer besloten we tijdens Izegem Koers van de gelegenheid gebruik te maken om het goede doel te steunen en dus steken we zelf de handen uit de mouwen', glimlacht Roland Handsaeme van Ambassador Club.

‘We slaan eigenlijk twee vliegen in één klap. Door op zo'n massamanifestatie uit te pakken met een activiteit voor het goede doel bereiken we eens totaal andere mensen dan het geval is met onze traditionele activiteiten. Omgekeerd ziet een pak andere mensen eens waarvoor we staan. In het verleden bijvoorbeeld overhandigden we rollend materiaal aan provinciaal centrum het Venster, maar qua impact op de buitenwereld is dat beperkt. Met ons initiatief tijdens de koers beogen we dus eens het omgekeerde.'

Ziekenhuisclowns

Ambassador Club is een wereldwijd vertakte vereniging zonder politieke of religieuze banden. Zowel mannen als vrouwen kunnen lid worden. De leden beschouwen zichzelf als ambassadeurs van een menslievende maatschappij en streven naar een betere internationale verstandshouding.

En precies voor die maatschappij zetten ze zich morgen weer in. Onder impuls van voorzitter dr. Luc Devolder van Ambassador Club Izegem wordt op het Kachtemseplein, tegenover het voormalig gemeentehuis, met een gelegenheidscafé uitgepakt. ‘Er wordt een witte tent opgetrokken. We serveren er drankjes en hapjes. De opbrengst hiervan zal aan het goede doel overhandigd worden.' Dat doel is Kloen, een vereniging die zich op haar beurt inzet voor de ziekenhuisclowns.

‘We weten uiteraard niet welke vaart het zal lopen, het is de eerste keer dat we zoiets op touw zetten en alle begin is moeilijk. We kozen bewust voor het Kachtemseplein omdat daar traditioneel veel toeschouwers samenkomen. Mocht ons initiatief aanslaan, dan is dat zeker voor herhaling vatbaar', verzekert Roland Handsaeme.

De Ambassador Club in Izegem telt 21 leden. Dat ze wellicht het eigenlijke koersspektakel zullen missen, kan hen niet deren.

www.ambassadorclub.org

BRON : Het Nieuwsblad