2010-09-09 - Het Nieuwsblad - Kristof Vandewalle wil contract bij Quick Step vieren met topprestatie

Auteur: Michel Vanden Heede IZEGEM/EGEM/HULSTE - Kristof Vandewalle wil zijn contract met Quick Step-Innergetic vieren met een sterke prestatie in Izegem Koers. 'En of ik tevreden ben met deze nieuwe kaap. Ik zal zeer veel kansen krijgen', glundert de Hulstenaar. 'Er waren al een tijdje contacten met Quick Step-Innergetic, maar deze week is alles in een stroomversnelling gekomen. Ik heb een verbintenis van één jaar op zak', vertelt Kristof Vandewalle. 'Na drie seizoenen Topsport Vlaanderen is de tijd aangebroken om het hogerop te proberen. Mijn eerste profseizoen was dik in orde. Vorig jaar kon ik door fysieke problemen niet bevestigen, maar dit seizoen heb ik een grote stap voorwaarts gezet.' De allrounder won begin juni de loodzware GP Gippingen, een wedstrijd 'hors catégorie' in Zwitserland. 'Hoe mijn programma er volgend jaar zal uitzien, weet ik nog niet. Die zaken zullen pas tijdens onze eerste stage besproken worden. Ik maak me op dat vlak geen zorgen. Ik ben sterk genoeg om in verschillende soorten wedstrijden uitgespeeld te worden.' De 25-jarige Vandewalle wil er ook dit seizoen nog iets van maken. 'Vanaf zaterdag ben ik present in de Ronde van Engeland. Ik ga proberen om dicht te eindigen in het klassement. Daarna betwist ik onder meer nog de Ronde van de Vendée en Binche-Doornik-Binche. Ik heb niet meer het vormpeil van tijdens de zomerperiode, maar ik moet toch nog op zijn minst enkele keren dicht kunnen eindigen. Aan mijn inzet zal het niet liggen. Ik ben op en top gemotiveerd.'

Belangrijke periode voor Stijn Neirynck

Voor Stijn Neirynck breekt er een belangrijke periode aan. De Egemnaar, die nog geen werkzekerheid heeft, moet op zoek naar enkele spraakmakende resultaten. Het behalen van de West-Vlaamse titel in Izegem zou alvast een stap in de goede richtin zijn.

Gisteren reed Neirynck de Memorial Rik Van Steenbergen in Aartselaar. Mits een goede recuperatie komt de tweedejaarsprof vandaag aan de start van Izegem Koers. 'Het is een drukke periode. Ik krijg kansen bij de vleet om me in de kijker te rijden. Zaterdag start ik in de Ronde van Engeland. Aangezien er geen tijdrit op het programma staat, ga ik me concentreren op een goed eindklassement. Ik wil op zijn minst ereplaatsen veroveren. Het is tijd voor een uitschieter. Ik ben op en top gemotiveerd. En conditioneel zit het snor. Ik ben goed uit de Eneco Tour gekomen', stelt Neirynck.

'Voorlopig heb ik nog niets gehoord van de ploegleiding. Hopelijk kan ik na de Ronde van Engeland rond tafel gaan zitten. Ik zit goed bij Topsport Vlaanderen-Mercator. Het ideale scenario zou zijn dat ik nog een jaartje kan groeien in deze ploeg. Ik ben een laatbloeier.' Als het niet lukt om zijn verbintenis te verlengen, wordt het wellicht moeilijk om elders onderdak te geraken. 'Ik ga er vanuit dat het in orde zal komen. Totnogtoe heb ik degelijk gepresteerd. De ploegleiding is tevreden over mij', blijft Neirynck optimistisch.

Pieter Vanspeybrouck zal wellicht zichzelf niet opvolgen als West-Vlaams kampioen. Ook hij trekt met Topsport Vlaanderen-Mercator naar de Ronde van Engeland.

Met Devolder en Steegmans

Belgisch kampioen Stijn Devolder topt de affiche van Izegem Koers. Ook Gert Steegmans, Grégory Rast (RadioShack), Gorik Gardeyn, Bobbie Traksel, Johnny Hoogerland (Vacansoleil), David Kopp (Team Kuota), Raivis Belohvosciks (Ceramiche Flaminia), Niels Albert, Dieter Vanthourenhout (BKCP-Powerplus), Jurgen François, Tom Vanbecelaere (Palmans-Cras) en James Vanlandschoot (Veranda's Willems CT) staan op de deelnemerslijst. Beveren 2000 brengt twaalf renners in stelling. Soenens-Jartazi mag met acht man aan de start verschijnen. De wildcards gaan naar VL Technics-Abutriek, Decock-Sportivo en BCV Works Ingelmunster. Ook provinciaal beloftenkampioen Thomas Chamon maakt zijn opwachting. Uittredend winnaar Aidis Kruopis wordt eveneens aan de start verwacht.

BRON : Het Nieuwsblad