2010-09-09 - Sporza - Niels Albert juicht in kermiskoers in Izegem

Niels Albert heeft de kermiskoers van Izegem gewonnen. De renner van BKCP-Powerplus haalde het licht afgescheiden voor Jarl Salomein en een Nederlander.

De beslissing in Izegem viel drie ronden voor het einde, toen vijftien renners wegreden. Net voor het einde ontsnapten Jarl Salomein en Arnaud van Groen uit de kopgroep, maar Niels Albert liet het er niet bij en slaagde erin om de twee nog voorbij te rijden.

"Drie kwart van de wedstrijd hing ik bij de laatste 20 van het peloton", zei winnaar (en veldrijder) Niels Albert. "Toen ik merkte dat de groep in twee├źn scheurde, haastte ik me naar voren en kon ik samen met twee kompanen de jump maken. Wat later miste ik ook de vlucht van 14 die ontstaan was. Ditmaal kon ik de kloof in mijn eentje dichten."

"In de finale werd het tactischer. In de laatste kilometer speelde ik alles of niets. Puur op de macht sprintte ik naar de twee leiders en liet ik hen ter plaatse. Het deed pijn, maar als je als eerste over de streep gaat vergeet je dat."

Uitslag: Niels Albert 157 km in 3u30'00" Jarl Salomein op 1" Arnoud van Groen (Ned) z.t. Johan Coenen Wesley Kreder (Ned) Patrick Cocquyt Remco Broers (Ned) Robin Stenuit Bart Dockx Jasper Bovenhuis (Ned)

BRON : Sporza