2011-08-09 - Weekbode - Ook opnieuw West-Vlaams kampioenschap - Wie volgt Niels Albert op?

Niels Albert bolde vorig seizoen als winnaar over de finish.

IZEGEM - Izegem is en blijft een wielerminnend stadje. Nadat ook de negende editie van Izegem Koers een onverhoopt succes werd kon een tiende jubileumeditie natuurlijk niet uitblijven. Op donderdag 8 september aanstaande is het zover. Dan wordt een opvolger gezocht voor de winnaar van vorig jaar Niels Albert.

Izegem koers heeft een zeer rijke traditie. Al in 1924 werd voor de eerste keer Brussel-Izegem georganiseerd als semi-klassieker. Van Hoorelbeke mocht de eerste uitgave van Brussel-Izegem op zijn naam schrijven. Brussel-Izegem werd verreden tot in 1958. Albert Sercu won drie maal op rij, twee andere Izegemnaars André Pieters en Roger Decock deden dat twee maal. Daarna werd Brussel-Izegem nog één keer georganiseerd in 2000 als een wielerwedstrijd voor eliterenners (categorie 1.4). De Italiaan Fabricio Guidi werd na een fantastische spurt overwinnaar.

Na een jaar zonder koers nam het comité Izegem Koers de fakkel over. Voor de eerste hernieuwde uitgave van Izegem Koers kon men al rekenen op 108 deelnemers en dit aantal bleef gestaag hoger gaan. Met overwinnaars als Kevin van Impe, Koos Moerenhout, Johan Verstrepen, Niko Eeckhout en vorig jaar nog Niels Albert is Izegem Koers steeds een spannende wie- lerwedstrijd. De vele duizenden toeschouwers genieten ieder jaar van een massa renners aan de start. En ook dit jaar worden opnieuw heel wat deelnemers verwacht. Voor deze tiende uitgave werd opnieuw het Provinciaal kampioenschap naar Izegem overgehaald. In ieder geval belooft donderdag 8 september opnieuw een wielerhoogdag te worden in Izegem. (Patrick Vandewatere)