2011-08-11 - Weekbode - Izegem koers op 8 september 2011 - Mooiste Vlaamse kermiskoers

Het bestuur van Izegem Koers zorgt opnieuw voor een schitterende organisatie (Foto PVDW)

IZEGEM - Op donderdag 8 september worden duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Na de lovende woorden van de Vlaamse wielerbond van vorig jaar werd niets aan het toeval overgelaten om ook deze tiende editie tot een spektakel te brengen.

Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste ’kermiskoers’ worden. Door de voorziene werken in de Roeselaarsestraat en de afbraak van de Heilig Hartschool waren de organisatoren verplicht om uit te kijken naar een nieuw parcours en een nieuwe aankomstzone. Veel verandering aan de ronde komt er echter niet. Er wordt opnieuw gestart aan de Korenmarkt. Van daar gaat het naar de Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Emelgem Plaats (centrum deelgemeente Emelgem), Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtem Plein (centrum deelgemeente Kachtem), Brug van Kachtem, afrit Izegem. Vandaar gaat het via de Roeselaarsestraat terug richting centrum. Er wordt wel gedraaid in de Krekelmotestraat en daarna in de Heilig Hartstraat.

De aankomstlijn zal zich bevinden op het kruispunt van de Heilig Hartstraat en de Bellevuestraat. Vandaar rijden de renners de O.L. Vrouwstraat in om terug in de Roeselaarsestraat uit te komen en dan via de Nieuwstraat opnieuw de centrale brug te bereiken. Deze ronde zal gebruikt worden als alle werken in de Roeselaarsestraat volgens plan verlopen. De Heilig Hartstraat is een brede rechte laan en de aankomst komt er na 500 meter rechte weg. Ideaal voor de renners. Het VIP-gedeelte komt er op de speelplaats van de Gemeenschapsschool. Izegem Koers editie 2011 komt stilaan op zijn pootjes terecht. (Patrick Vandewatere)