2011-08-18 - Weekbode - Jimmy, de dwerg uit De Ronde, is eregast „Wel zonder pocketbike”

Acteur Chris Willemsen op zijn pocketbike kreeg het bezoek van Marc Vanlerberghe, Frank Duhamel en Patrick Vandewatere.

IZEGEM - Op donderdag 8 september 2011 zal voor de 10e keer Izegem Koers verreden worden. En voor die 10e editie wordt niets aan het toeval overgelaten. Alle voorbereidingen tot het welslagen van de Koers zijn zo goed als volledig.

Eén iemand zal er in ieder geval al bij zijn, Chris Willemsen, alias Jimmy de dwerg uit de tv-serie ’De Ronde’. „Ik was inderdaad blij verrast toen ik de invitatie van de mensen van Izegem Koers kreeg”, zegt een opgetogen Chris. „Alles verliep vlot en de contacten waren zeer positief. Eigenlijk is het de eerste keer dat ik naar een wielerwedstrijd wordt uitgenodigd. Andere collega-acteurs van De Ronde zijn wel al hier en daar van de partij geweest. Tijdens Izegem Koers zal ik me zeker laten zien aan alle wielerliefhebbers, al zal ik wel niet met mijn pocketbike over de straten scheuren. Veel te gevaarlijk met een peloton achter mij. Ik ben nu niet zo een goede motard. Tijdens de opnames was er geen verkeer op de weg en moest ik enkel rechtdoor rijden. Heel wat makkelijker.”

„Maar met de mensen van Izegem Koers hebben we het één en ander al doorgenomen. Het wordt zeker een leuke dag. Ondertussen heb ik ook al het één en het ander van Izegem Koers opgezocht en ik moet zeggen dat zelfs hier in thuishaven Arendonk de meeste wielerliefhebbers weten dat Izegem Koers één van de belangrijkste kermiskoersen van het land is. Ik zie er in ieder geval al naar uit. Ik hoor dat er in Izegem opnieuw heel wat renners aan de start zullen verschijnen.” (Patrick Vandewatere)