2011-08-25 - Weekbode - Julie Vandewatere en Adrianna Proszynska Lokale bloemenmeisjes

Adrianna Proszynska en Julie Vandewatere delen de bloemen en kussen uit

IZEGEM - Ook voor de bloemenmeisjes is er bij deze tiende editie een verandering. In de eerdere edities kwamen steeds misskandidates naar het podium, maar dit jaar werd geopteerd om twee Izegemse ’schonen’ de nodige bloemen en daarbij horende kussen te geven. Julie Vandewatere en Adrianna Proszynska zullen hiervoor de honneurs waarnemen.

Julie Vandewatere (18) en Adrianna Proszynska (18) studeerden eerder dit jaar allebei af in de richting onthaal en public relations. Julie gaat volgend schooljaar verder in communicatiemanagment en ook Ada is volop bezig met haar toekomstplannen, maar Izegem koers zien de dames duidelijk zitten.

„We hebben in het afgelopen schooljaar al heel wat stages gedaan”, vertellen beide vriendinnen in koor. „Zo waren we bijvoorbeeld ook van dienst tijdens het Belgisch kampioenschap in Hooglede-Gits. Op het podium hebben we echter nog nooit gestaan, maar als we naar de Tour of een andere wielerwedstrijd kijken, lijkt het ons wel wat.”

„We vertoeven graag tussen de mensen en horen er graag bij. Het sluit ook perfect aan bij onze richting. Wielrennen interesseert ons wel een beetje, maar we zijn gewoon graag tussen de mensen en genieten daarvan. We willen gewoon de sfeer van de sport opsnuiven en beter leren kennen. We verwachten dat alles vlotjes verloopt en we in contact kunnen komen met bekendere mensen. Zo kunnen we ook contacten leggen, want dit is toch wel erg be- langrijk in het leven als je ergens wil geraken en als je ambities hebt. Adrianna Proszynska heeft wel sportieve roots. „Mijn pa Pjotr Proszynsky was inderdaad de eerste Poolse handbalspeler die naar Izegem kwam. Ik was toen drie jaar. Papa speelde handbal bij Izegem tot 2007. Sportief Izegem is dus wel wat aan mij besteed.” (Patrick Vandewatere)