2011-08-25 - Weekbode - Karl Vannieuwkerke op 19 november in De Leest Helden in de sport

Didier Vandeputte en Dirk Van Walleghem zijn trots dat Karl Vannieuwkerke naar ’De Leest’ komt.

IZEGEM - Ook naast de wielerwedstrijd van 8 september aanstaande blijft Izegem Koers actief.

Om de jubileumeditie nog wat meer luister bij te zetten inviteerde Izegem Koers samen met cultuurhuis De Leest niemand minder dan Karl Vannieuwkerke & Les Supappes. Voorzitter Didier Vandeputte en onder-voorzitter Dirk Van Walleghem zijn in ieder geval al enthousiast. „Je zou er echt voor thuis blijven als Karl zijn Vive le Vélo presenteerde”, laat Dirk Van Walleghem weten. „Het is gewoon een perfecte mix tussen sport, toerisme en cultuur. En hoe Karl alles aan elkaar weet te babbelen is ongelooflijk. Een dikke chapeau.” Ook Didier Vandeputte is fan van Karl. „Ik herinner me nog dat hij tijdens de eerste editie van Izegem Koers nog zelf aan de start kwam als eliterenner zonder contract. Hij reed de wedstrijd toen niet uit omdat het laatste peloton waar hij in reed enkele ronden voor de aankomst uit koers werd genomen. Karl is een heel gemoedelijk iemand die zeker een koers als die van ons weet te appreciëren. Vandaar dat we dan ook met het comité geen ogenblik hebben getwijfeld om het peterschap van zijn voorstelling op ons te nemen.” En wat mogen we dan verwachten op zaterdag 19 november om 20 u. 30 in De Leest. Karl Vannieuwkerke: „Met helden in de sport gaat het niet alleen meer over het wielrennen, maar wil ik proberen grip te krijgen op het wonderlijke mysterie van de sport. Het is humoristisch, historisch en met „Les Suppapes” ook muzikaal. We gaan door alle emoties die elke sport kan bieden, gaande van extatisch geluk, doffe ellende, zware ademhaling en woorden die wiegen op de bries.”(Patrick Vandewatere)