2011-09-01 - Weekbode - Park Hotel steeds paraat tijdens Izegem Koers Buitenlandse ploegen

Koen Dhondt en Christ Sabbe voor het Park Hotel dat steeds een buitenlandse ploeg kamer en ontbijt aanbiedt ter gelegenheid van Izegem Koers

IZEGEM - Izegem Koers staat steeds garant voor een pak renners. Ook voor de tiende editie van 8 september zal dat zo zijn. Ieder jaar kan Christ Sabbe, verantwoordelijke voor het deelnemersveld rekenen op het Park Hotel in de Papestraat.

„Izegem Koers werkt, net zoals 80 % van alle organisaties samen met Cycling service”, laat Christ weten. „ Eén belangrijke troef hebben we wel steeds achter de hand. Met het Park Hotel kunnen we een buitenlandse ploeg kamer en ontbijt aanbieden. ”

Koen Dhont van Park Hotel Izegem: „We zijn het onderhand wel gewoon dat wielerploegen hier overnachten. De laatste tijd is het vooral Veranda’s Willems en BMC die hier overnachten, maar tijdens de afgelopen Enecotour waren alle cameramensen en technici hier. En met Izegem Koers hebben we hier al twee keer een Spaanse club gehad en ook Astana verbleef hier al. Dit jaar zou dat waarschijnlijk de ploeg van Italiaans kampioen Visconti zijn. Groot voordeel is natuurlijk onze parking waar de bussen en de materiaalwagens kunnen staan. ”

Ondertussen zijn er ook al wat ploegen ingeschreven. Christ Sabbe: „ FDJ, waarschijnlijk met Gianni Meersman komt zeker aan de start. Daarnaast hebben ook al Topsport Vlaanderen-Mercator, Veranda`s Willems - Accent, Colba - Mercury - Dourphonie, Donckers Koffie - Jelly Belly, Rabobank Continental Team, bcv-works cyclingteam, vltechnics-abutriek, Terra Footwear-Bicycle Line, BKCP-Powerplus, Sunweb Revor, Telenet Fidea en Landbouwkrediet getekend.” Jens Keukeleire maakt zijn rentree in Izegem Koers na een inactiviteit van 6 weken na een valpartij in de Tour Wallonie. (Patrick Vandewatere)