2011-09-08 - Het Nieuwsblad - Geert Steurs wil zijn West-Vlaamse titel verlengen

IZEGEM/VLETEREN - Geert Steurs wil vandaag in Izegem Koers zijn West-Vlaamse titel verlengen. 'Aangezien ik nog geen werkzekerheid heb, moet ik me dringend in de belangstelling rijden', zegt de Vleterenaar.

Izegem - De voorbije weken was Geert Steurs voornamelijk in het zuiden actief. 'Na de Ronde van Burgos reed ik drie eendagskoersen in Italië. Even keerde ik terug naar België voor een wedstrijd om dan een Italiaanse rittenkoers te betwisten. Conditioneel ben ik in orde, maar ik kan niet echt tevreden zijn over mijn seizoen. In tegenstelling tot vorig jaar kon ik geen enkele uitschieter realiseren. Het lukte niet om me via enkele ontsnappingen in de kijker te rijden of dikke prijzen weg te kapen. Ik werkte vaak in dienst van de ploeg. Dan is het moeilijk om zelf nog iets uit de brand te slepen', weet Steurs.

Ondanks zijn inzet als ploegkapitein kan hij normaal gezien niet blijven bij Topsport Vlaanderen-Mercator. 'Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt. Er zijn nog geen concrete pistes. De komende wedstrijden zijn dan ook uitermate belangrijk voor mij. Ik ga in elk geval voor mezelf rijden. Ook Fourmies en Koolskamp staan op mijn programma, maar vooral de GP van Wallonië spreekt me aan. In die koers wil ik van me laten spreken', aldus de uitgeweken Antwerpenaar.

Robbie McEwen, die zondag nog aantrad in Bavikhove, topt de affiche van Izegem Koers. Ondanks de concurrentie met de Canadese WorldTourwedstrijden, de Giro di Padania en de Ronde van de Toekomst zullen de Izegemse organisatoren toch weer een groot peloton op pad kunnen sturen. 'Française des Jeux komt met onder meer Yauheni Hutarovich en Frédéric Guesdon aan de start. Ook Niko Eeckhout en Jens Keukeleire zijn zeker van de partij', vertelt Christ Sabbe.

Verder starten onder andere Farnese Vini, Landbouwkrediet Cycling Team (met oud-winnaar Aidis Kruopis), Topsport Vlaanderen-Mercator (met Sven Jodts, Stijn Neirynck, Geert Steurs, Jelle Wallays en Jarl Salomein), Team Willems-Accent (met thuisrijder Dieter Cappelle), BKCP-Powerplus (met uittredend winnaar Niels Albert en Dieter Vanthourenhout), Colba-Mercury (met Jurgen François), Donckers Koffie-Jelly Belly (met Kurt Hovelynck en Kevin Hulsmans), Marco Polo Cycling Team (met Jan Kuyckx), Rabobank Continental Team, Sunweb-Revor (met Matthias Bossuyt, Vinnie Braet en Klaas Vantornout), Team Cykelcity en ten slotte Telenet Fidea Cycling Team.

BRON : Het Nieuwsblad