2011-09-08 - Supportersvrienden Dimitri - Dimitri slaat tegen het asfalt (laatste ronde) in Izegem Koers.

In de laatste ronde van Izegem koers ging Dimitri voor de tweede maal tegen de grond en kon hij niet meer verder. De overwinning was voor de Japanner Takashi Miyazawa (Farnese Vini), hij was de snelste van een achtkoppige kopgroep.

De schaafwonden op arm en been na zijn val in Italiƫ waren nog niet helemaal genezen en nu ligt ook de andere kant helemaal open. Het gevolg van twee valpartijen in Izegem, bij de tweede val in de laatste ronde van de wedstrijd was ook zijn fiets helemaal stuk en was het over.

Ook de nazomer liet het weer helemaal afweten in Izegem want het werd een kletsnatte koers waar toch nog 174 renners aan de start verschenen. Het liep vandaag heel vlot voor Dimitri die zich heelwat beter voelde dan afgelopen dinsdag in Smetlede (2e plaats). Koersen tussen de profrenners gaf een goed gevoel en smaakt naar meer, zei hij. Toch ging het al een eerste keer serieus fout toen een renner voor hem de stoeprand raakte en viel. Er was geen ontkomen meer aan en Dimi sloeg mee tegen de grond. Hij kon evenwel snel zijn weg verder zetten en terug aansluiten in het peloton. In de laatste ronde zag hij een drinkbus via een stoeprand onder zijn voorwiel rollen en weer lag hij tegen de grond. Ik voelde mij plots de lucht in gaan en het was gebeurd. De rechterflank vol met schaafwonden en wat lichte pijn aan de elleboog. De fiets was er erger aan toe zodat verder rijden uitgesloten was. Een bezoekje aan de kinesist zal zeker nodig zijn want het lichaam zal heelwat stijfheid vertonen de komende dagen. Toch zagen we een enthousiaste Dimitri na de wedstrijd omdat het zo vlot liep vandaag en dat gaf hem een heel goed gevoel. Hopelijk vallen de letsels mee zodat hij ook zondag een sterke koers kan rijden in eigen streek.

BRON : CyclingNews