2011-09-09 - Knack/WTV - Japanner Takashi Miyazawa wint Izegem Koerse

Izegem - Takashi Miyazawa (Farnese Vini) heeft donderdag de 43e uitgave van Izegem Koerse gewonnen. De Japanner was in een sprint met acht net iets sneller dan de Fransman Anthony Roux en Sébastien Delfosse. Sven Jodts werd vierde, voor de Nederlander Bram Schmitz.

De weergoden waren Izegem Koers niet gunstig gezind. Toch vond de massa de weg naar het stadscentrum om Takashi Miyazawa te zien winnen en Niko Eeckhout provinciaal kampioen zien te worden. De nieuwe aankomstzone en het licht gewijzigde parcours bleken een succes en volgens velen voor herhaling vatbaar. Enkel gingen op het watergladde wegdek enkele renners tegen de vlakte in de bochten, gelukkig zonder veel erg.

Uitslag (174 dln): 1. Takashi Miyazawa (Jap - Farnese Vini) de 163 km. in 3u47:03 2. Anthony Roux (Fra) 3. Sébastien Delfosse 4. Sven Jodts;

5. Bram Schmitz;

6. Tobias Ludvingsson (Zwe);

7. Rune van der Meijden (Ned);

8. Arnaud Courteille (Fra);

9. Niko Eeckhout op 0:31;

10. Jelle Wallays;

11. Jaco Venter (ZAf);

12. Philipp Walsleben (Dui) 0:35;

13. Nacer Bouhanni (Fra);

14. Benjamin Verraes;

15. Kevin Peeters;

16. Angelo De Clercq;

17. Kevin Suarez;

18. Thomas Vernaeckt;

19. Marin Anton (Spa);

20. Alphonse Vermote;

21. Jo Maes;

22. Bert Van Lerberghe;

23. Timothy Stevens;

24. Kevin Van Den Noortgate;

25. Gianni Vermeersch;

26. Chris Macic (NZl);

27. Sjef De Wilde;

28. Jonas Ahlstrand (Zwe);

29. Emanuele Vona (Ita);

30. Geoffrey Soupe (Fra)

Takashi Miyazawa (Farnese Vini) heeft donderdag de 43e uitgave van Izegem Koerse gewonnen. De Japanner was in een sprint met acht net iets sneller dan de Fransman Anthony Roux en Sébastien Delfosse. Sven Jodts werd vierde, voor de Nederlander Bram Schmitz.

BRON