2011-09-09 - Nieuwsblad - Regen deert kijkers Izegem Koers niet

IZEGEM - De wielerwedstrijd Izegem Koers kon gisteren niet zoals gewoonlijk rekenen op een stralende hemel. ‘Dat had gelukkig echter geen gevolgen voor de toeschouwers', reageerde de organisator.

Het klaarde maar niet op, gisterennamiddag, boven de stad van schoenen en borstels. Van motregen over enkele vlagen tot een dreigende hemel: Izegem Koers werd op alles getrakteerd, behalve op zon. Dat had echter alleen invloed op het aantal wielrenners, zeker niet op het aantal toeschouwers. ‘Die vonden massaal de weg naar het centrum', zei een tevreden organisator Johny Porteman. Zo was het drummen voor een plaatsje om Takashi Miyazawa als eerste over de streep te zien rijden en even later Niko Eeckhout provinciaal kampioen te zien worden.

Minder renners

‘Er zijn momenteel heel veel wielerwedstrijden. De kermiskoersen versmachten er bijna door', zocht Johny Porteman nog naar een reden voor de paar tientallen renners minder dan vorig jaar. Toch namen er nog 174 de start. Die start bood een spectaculair zicht op de Centrale Brug. Het was Freddy Maertens die de karavaan op gang mocht schieten.

Ook andere wielerlegendes kwamen langs. Het was immers de tiende keer dat Izegem Koers volgens de nieuwe formule verliep. Ook Chris Willemsen, de dwerg uit De Ronde, maakte zijn opwachting. Bij de renners waren heel veel ogen gericht op Robbie McEwen. Ook het gezelschap uit partnerstad Hotton, dat door Carlos Vandenbroucke werd rondgeleid, keek uit naar de Australiër. ‘Enkele jaren geleden won hij toen de Giro in Hotton arriveerde', verklaarde eerste schepen en wielerkenner Jean-Henri Dewez van Hotton. Aan een pronostiek durfde hij zich echter niet te wagen.

Nieuwe aankomst

Voor het eerst werd de aankomstzone gewijzigd. De renners reden nu, onder meer door de wegenwerken, in de Heilig-Hartstraat over de streep en dat leek een goede zet. Ook het vipdorp werd verhuisd, naar de Bellevueschool dit keer. ‘We voelen ons hier al meteen thuis. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Met beter weer', hoopt Johny Porteman.

Info: www.izegemkoers.be

Bron : Nieuwsblad