2011-09-16 - Krant Van West Vlaanderen - Regen kan pret niet drukken - Jubileumeditie van Izegems Koers met vlag en wimpel geslaagd

IZEGEM De tiende editie van Izegem Koers werd een succes. De parcourswijziging en enkele andere accenten werden als goed beproefd. En ondanks de vele regendruppels was de publiek opkomst toch groot te noemen

„Afgezakt uit de Ardennen”noemen.

IZEGEM – In de vip-ruimte troffen we een tafel met heel wat vrouwen. Eén van hen was de uitgeweken Izegemse Anja Deprez. Zij was ooit wielrenster en haar man Ivo Jacobs ook, vandaar de blijvende sympathie voor Izegem Koers. „Izegem Koers is elk jaar nog de moeite om ons hotel in de Ardennen even op slot te doen en naar onze roots af te zakken. We betalen het sponsorgeld nog graag. Deze middag mochten aan tafel schuiven in feestzaal Nieuw Gemeentehuis op het Kachtemseplein samen met ruim 270 andere sponsors. Deze namiddag zitten we gezellig samen in de vip-ruimte. Jammer dat het weer wat tegenvalt. Toch laten we het niet aan ons hart komen en nemen de tijd om wat informele contacten te leggen. Aan andere sponsors ons hotel l’ Espine in Achouffe bij Houffalize aanbevelen lukt hier vrij aardig. ” Op de foto herken je v.l.n.r. Lydie Cauwelier, Jan Vanderheeren, Anja Deprez, Annie Provoost, Monica Devolder en Ivonne Vandekerckhove. (LDB – foto Frank)

Tenten vip-dorp in Bellevueschool

IZEGEM – Johnny Porteman (foto) van het organisatiecomité sprak van een geslaagd jubileum. „Voor dit feest hebben we een aantal oud-renners uitgenodigd zoals Freddy Maertens, Peter Vanpeteghem, Johan Musseeuw en Patrick Lefevere. De overstap van de Heilig Hartschool naar de Bellevueschool is vlekkeloos verlopen en dat opent perspectieven naar volgend jaar toe. Zonder vooruit te lopen op de evaluatie die we na elke editie maken, vermoed ik dat we hier nog onze vip-tenten zullen opslaan. De kritiek die je hoort is dat je de renners niet voorbij ziet rijden. Maar in de Ronde van Vlaanderen zie je ze ook niet. Hoewel we wat meer aan de mouwen van de sponsors moeten trekken en heel wat organisatiekosten verhoogd zijn, zie ik de toekomst van Izegem Koers rooskleurig in.” Comitélid Christ Sabbe kon in laatste instantie Robbie McEwen nog strikken. „Meerijden in Izegem moet passen in de kalender van de gevraagde renners. Al zou je hen 50.000 euro startpremie aanbieden, dan nog heb je de kans dat ze niet op je vraag ingaan.”(LDB – foto Frank)

„Uitstapje met de vrienden”

KACHTEM – Op het Kachtemsplein aan café Nieuw Gemeentehuis liepen we vier wielerliefhebbers tegen het lijf. Vlnr. Dirk Ostyn, Filip Desseyn, Daniël Verschatse en Serge Dejonghe. „Omdat we op de radio hadden gehoord van de aan- wezigheid van de cultuurcamionette op het plein hier zijn we eens de brug overgestoken. Ik ben al in 1971 in de Burgemeester Vandenbogaerdelaan gaan kijken naar de koers en veertig jaar later doe ik dit nog met de vrienden. Vandaag zijn er minder vedetten in koers, wij komen vooral om Tim Declercq te zien rijden, zoon van Karel, die onlangs Belgisch kampioen werd en profrenner wordt bij Topsport Vlaanderen. Ook Gianni Meersman van Egem en Radio Shack-renner Robbie Mc Ewen zien we graag in het pak rijden en ook winnen als het kan. Koers leeft tegenwoordig, kijk naar de uitzendingen van de Tour de France en de Vuelta op Eén. En geef toe, Izegem Koers is een geloofwaardig excuus om er eens met de maten op uit te trekken.” (LDB – foto Frank)

„Hoogtepunt van kermisweek”

IZEGEM – Op tweehonderd meter van de aankomstlijn vonden we in een dranktent twee organisatoren van het evenement Spel Zonder Grenzen in kasteelpark Wallemote. Bart (links) en Jean-Luc Vanmechelen waren in gezelschap van hun werkcollega Jan Hoorne (midden). „We vragen elk jaar aan onze baas om een dagje vrijaf voor Izegem Koers en dat is tot nu toe geen probleem gebleken. Nu staan we noodgedwongen in de Heilig Hartstraat maar eigenlijk is de locatie niet zo slecht gekozen. In weerwil van het minder goede weer is er toch heel wat volk komen opdagen op een plek waar eigenlijk geen horecazaken zijn ingeplant. De ambiance zit er goed in en het blijft een volksfeest. Izegem is ook de stad van Patrick Sercu, Johan Bruyneel en Noël Dejonckheere. Vedetten aan de start is minder belangrijk, het weerzien van vrienden van vroeger des te belangrijker. De financiële steun voor de organisatoren vanuit de stad is elke euro meer dan waard, laten we de traditie in ere houden.”(LDB – foto Frank)