2012-08-08 - Weekbode - Izegem koers op 6 september 2012 - Mooiste Vlaamse kermiskoers

Een sfeerbeeld van de start van Izegem Koers in 2011, op de Korenmarkt. (Foto Frank)

IZEGEM - Op donderdag 6 september worden opnieuw duizenden wielerliefhebbers verwacht in Izegem. Izegem Koers zal opnieuw Vlaanderens mooiste ”kermiskoers” worden.

Zelfde parcours

Door de voorziene werken vorig jaar in de Roeselaarsestraat en de afbraak van de H. Hartschool waren de organisatoren verplicht om uit te zien naar een nieuw parcours en een nieuwe aankomstzone. Deze kon vorig jaar op veel bijval rekenen. Daarom werd er geopteerd om ook dit jaar dezelfde ronde te gebruiken. Er wordt opnieuw gestart aan de Korenmarkt. Van daar gaat het naar de Centrale Brug, Dam, Prinsessestraat, Emelgem Plaats (centrum deelgemeente Emelgem), Stijn Streuvelstraat, Ingelmunstersestraat, Baronstraat, Kachtemsestraat, Kachtem Plein (centrum deelgemeente Kachtem), Brug van Kachtem, afrit Izegem. Vandaar gaat het via de Roeselaarsestraat terug richting centrum. Er wordt wel gedraaid in de Krekelmotestraat en daarna in de H. Hartstraat. De aankomstlijn zal zich bevinden op het kruispunt van de H. Hartstraat en de Bellevue straat. Vandaar rijden de renners de O.L. Vrouwstraat in om terug in de Roeselaarsestraat uit te komen en dan via de Nieuwstraat opnieuw de centrale brug te bereiken. De H. Hartstraat is een brede rechte laan en de aankomst komt er na 500 meter rechte weg. Ideaal voor de renners. Het VIP-gedeelte komt er aan Atheneum Belle Vue, waar iedereen de renners elke ronde zal kunnen zien passeren. Nu nog een gans pak renners en een prima weertje en donderdag 6 september aanstaande wordt opnieuw een voltreffer. (Patrick Vandewatere)