2012-08-16 - Weekbode - Johan Herman schenkt kunst aan overwinnaars - Fier om te kunnen geven

Johan Herman schenkt kunst aan overwinnaars Fier om te kunnen geven

Johan Herman schenkt twee kunstwerken, voor de overwinnaar en de West-Vlaams kampioen. We herkennen van links naar rechts Jacques Vanacker, Herman Vandenbroucke, Johan Herman, Didier Vandeputte en Frans Vroman. (Foto PVDW)

IZEGEM - Kunstenaar Johan Herman, de man achter kunst op en rond het water, schenkt aan de overwinnaars van Izegem Koers een kunstwerk. Zowel de algemene winnaar als de nieuwe kampioen van West-Vlaanderen mag een schitterend werk van Johan in ontvangst nemen.

”Eigenlijk was het mijn vriend Herman Vandenbroucke die op het idee kwam”, vertelt Johan. ”Hij had gezien dat tijdens de ronde van Vlaanderen de winnaar ook een kunstwerk kreeg en zo werd het idee geboren. Didier Vandeputte, Frans Vroman en ook Jacques Vanacker van het bestuur van Izegem Koers waren meteen akkoord. Het geheel werd voorgelegd en iedereen van het bestuur was meteen gewonnen voor het idee.”

Tevreden over resultaat

”En nu zijn beide werken af. Zelf ben ik heel tevreden over het resultaat en wie de werken al gezien heeft deelt die mening. Ik ben trots op het resultaat. Hopelijk zullen mijn werken ergens een mooie plaats krijgen bij de overwinnaars. En ik heb ondertussen ook al een regeling gemaakt dat de mensen van Izegem Koers ook de volgende jaren op mij kunnen rekenen. Izegem Koers is een groot sociaal gebeuren, waar ik me wel in kan vinden. Koers en kunst kunnen perfect samengaan.” ”Tot slot wil ik van de gelegenheid gebruik maken om ook nog eens de 20e editie van ”kunst op en rond het water” ietwat te promoten. De vernissage gaat door op vrijdag 21 september en de tentoonstelling van 22 september tot 7 oktober. Maar nu eerst op naar 6 september en Izegem Koers. Ik zal er zeker bij zijn en moge de beste winnen”, besluit Johan Herman. (Patrick Vandewatere)