2012-08-20 - Weekbode - Drie wielerwedstrijden tijdens Izegemse kermisweek - Zo goed mogelijk samenwerken

De organisatoren van de drie wielerwedstrijden tijdens Izegem Kermis. We herkennen van links naar rechts John Vanhaezebrouck, Ann Termote en Frank Duhamel. (Foto PVDW)

IZEGEM - Tijdens de Izegemse kermisweek wordt niet alleen Izegem Koers verreden. Er is ook nog de St.-Rafaëlclassic voor juniores en de wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract op Becelaereshof. De drie organisaties proberen om elkaar zo veel mogelijk te steunen.

Op zaterdag 1 september start de eerste wielerwedstrijd, de St.-Rafaëlclassic voor juniores. Organisator John Vanhaeze- brouck is tevreden dat alles rond is. ”De voorbije jaren was er in de Lendeleedsestraat de wedstrijd achter derny’s. Toen deze wegviel, hebben wij de organisatie overgenomen, maar wel voor een andere formule gekozen. We keren in principe te- rug naar de roots, want vele jaren geleden was er steeds een wedstrijd voor juniores op de wijk. De St.Rafaëlclassic start op zaterdag om 16 u. voor 18 ronden van 5,3 kilometer, in totaal 95,4 kilometer.” Op donderdag is er dan Izegem Koers. Voorzitter Frank Duhamel : ”Het is mooi dat er drie wedstrijden zijn. Wij van het bestuur van Izegem Koers zorgen er steeds voor dat we met zo veel mogelijk leden op de andere wielerwedstrijden aanwezig zijn om zo onze steun te tonen.”

Op vrijdag 7 september is er dan de traditionele wedstrijd voor eliterenners zonder contract op Becelaereshof. Ann Termote : ”We kunnen inderdaad zeggen dat we al een heel lange traditie hebben. Even hadden we het wat moeilijker toen Izegem Koers op donderdag viel, maar ondertussen heeft dit zich hersteld. We starten de Grote Ereprijs Maurice Rebry, ereprijs Michel Termote, 21e grote prijs Haki, 8e prijs Nerdon traditiegetrouw om 17.30 u. voor 35 ronden, goed voor 70 kilometer.” (Patrick Vandewatere)