2012-08-24 - Weekbode - Vipruimte blijft in Atheneum Bellevue School - aan de aankomst

Vipruimte blijft in Atheneum Bellevue School aan de aankomst

Directeur Dirk Mestdag en Marc Vanlerberghe voor de vipruimte van Izegem Koers aan Atheneum Bellevue. (Foto PVDW)

IZEGEM - Ook dit jaar is de aankomstlijn van Izegem getrokken in de H. Hartstraat. Deze brede laan kon vorig jaar op veel bijval rekenen en dus werd het concept behouden. Ook nu vormt het Atheneum Bellevue de thuishaven voor de vips. Directeur Dirk Mestdag en econoom Marc Vanlerberghe verleenden graag de nodige steun.

Dirk Mestdag is al 11 jaar directeur van Atheneum Bellevue en was er al tijdens de eerste editie van Izegem Koers bij. „Ik ben zelf ook een koersliefhebber en reed zelfs een tijdje bij de OVWF. Momenteel ben ik nog steeds actief als wielertoerist. Vorig jaar werd voor het eerst het vipgedeelte in de school opgesteld op het speelplein. Dit jaar is de verdeling anders. We zullen ervoor zorgen dat iedere vip de renners iedere ronde zal kunnen zien passeren. ”

Sportieve school

„Anderzijds proberen we ook van Atheneum Bellevue een sportieve school te maken. Zo hebben we ook richtingen met het maximum aantal uren aan sport. Natuurlijk doen we ook mee aan de SVS-wedstrijden en is er onze jaarlijkse organisatie van de „Antieke spelen” waar zeven verschillende sporten gecombineerd worden. Daarnaast is er ook nog sport op verplaatsing tijdens de GWP’s. Meteen kan ik ook al zeggen dat de GWP dit jaar zal doorgaan in Barcelona. ”

„De start van het schooljaar is door de kermis en Izegem Koers altijd iets specialer hier. Ik hoop in ieder geval op mooi weer, zodat ook al onze leerlingen kunnen genieten van deze Izegemse hoogdag van de wielersport”, besluit directeur Dirk Mestdag.(Patrick Vandewatere)