2012-08-26 - Weekbode - Chris Willemsen was vorig jaar eregast - Izegem Koers is echt fantastisch

Chris Willemsen was vorig jaar eregast Izegem Koers is echt fantastisch

Vorig jaar was acteur Chris Willemsen eregast bij Izegem Koers. Voorzitter van Izegem Koers Frank Duhamel, PR en persverantwoordelijke Patrick Vandewatere en penningmeester Marc Vanlerberghe brachten hem toen een bezoekje. (Foto PVDW)

IZEGEM - Vorig jaar was Chris Willemsen, de dwerg uit De Ronde, nog te gast op Izegem Koers. Als het een beetje lukt zal hij er dit jaar opnieuw bij zijn, maar we vroegen hem hoe zijn bevindingen waren van de editie van vorig jaar.

„Ik had nooit gedacht dat Izegem Koers zo overweldigend zou zijn”, laat Chris enthousiast weten. „De sfeer was gewoon schitterend. Ik werd fantastisch onthaald, alhoewel ik met een beetje vertraging aankwam door een file net over Antwerpen. Iedereen was vriendelijk en ik voelde me er direct thuis. Wat me nog het meest zal bijblijven waren de ritten met de site-car en de open wagen. Ik werd gedurende de hele ronde werkelijk fantastisch begroet door de toeschouwers. Ja, ik moet eerlijk zijn, soms waren het echt kippenvelmomenten. ” „Het wordt moeilijk om aanwezig te zijn op donderdag 6 september aanstaande, maar als ik alsnog een gaatje vind kom ik zeker af. Lukt het dit jaar niet dan zeker volgend jaar. Ik denk niet dat er veel wielerwedstrijden nog echt dat volkse en sociale gebeuren hebben als in Izegem. Ze zijn een voorbeeld van hoe een koers tot een waar volksfeest kan uitdraaien. Aan de mensen van het bestuur zou ik zeggen, doe zo voort. Laat Izegem Koers maar op hetzelfde elan doorgaan, veel plezier en iedereen tevreden. ”

Ondertussen lopen ook de inschrijvingen van de verschillende ploegen binnen. Izegem Koers zal opnieuw een volksfeest worden met een pak renners en een enorme sfeer. De titel van Vlaanderens Mooiste kermiskoers verdien je trouwens niet zomaar.(Patrick Vandewatere)