2012-09-07 - Het Nieuwsblad - Slechts een tiental missen komt seingevers steunen

IZEGEM - Waar de publieke opkomst piekte viel de opkomst van missen en misskandidates wat tegen.

Slechts een tiental schoonheidskoninginnen verscheen er aan de start.

Om de taak van seingever wat aantrekkelijker te maken, had het koerscomité beslist zoveel mogelijk bij elke signaalgever een miss te plaatsen. ‘Toch zijn we onze belofte nagekomen, we hebben met een doorschuifsysteem gewerkt’, zegt peetvader van de seingevers Karel Declercq. Kandidate Miss Exclusive Shallie Abbiusi was speciaal van Sint-Truiden naar Izegem afgezakt, toen ze de oproep hoorde. Yasmine Verfaillie uit Izegem moest van minder ver komen. ‘In eigen stad mocht ik dit niet missen’, zei ze. ‘Spijtig genoeg ben ik onlangs aangereden door een fietser. Ik hou er een blessure aan de hand aan over.’ Bang om zich tussen zoveel fietsers te begeven was ze echter niet. ‘We voelen ons veilig bij de seingevers...’ Ook de seingevers waren content. ‘Ik doe die taak graag’, zegt Fredien De Vylder uit Roeselare. ‘Met de missen erbij is het nog iets leuker.’