2013-02-22 Het Nieuwsblad - Izegem Koers schakelt versnelling hoger

IZEGEM - Sporttechnisch is er bij Izegem Koers geen groei meer mogelijk, waar er zit wel nog rek op de vipruimte. Het comité Izegem Koers neemt Bruno Lambert onder de arm om dit te organiseren.

Het duurt nog even vooraleer op donderdag 5 september het startschot van Izegem Koers weerklinkt op de Korenmarkt, maar achter de schermen wordt een mooi spektakel klaargestoomd. Aan het parcours en op sporttechnisch vlak verandert er niets: er verschijnen nu al zo'n 200 renners aan de start, profs en eliterenners zonder contract. Maar er wordt wel werk gemaakt van een beter viparrangement. Hiervoor gaat het comité Izegem Koers scheep met Bruno Lambert.

Lambert is marketingdirecteur bij de groep Verbist. Hij is de man achter de campings en het Rock Village tijdens Rock Werchter. Onlangs organiseerde hij ook nog het oudejaarsbal in kasteel Blauwhuis in Izegem. ‘Ik ben elk jaar present op Izegem Koers, als toeschouwer dan wel te verstaan. Daardoor heb ik ook inspiratie kunnen opdoen van achter de dranghekken', vertelt hij.

Rennersdorp op een plaats

Het koerscomité was vragende partij om onder meer de ontvangst van de vips nieuw leven in te blazen. Tot vorig jaar werden de vips 's middags in een feestzaal uitgenodigd voor een lunch, waarna ze met bussen naar het parcours gebracht werden. Alles zat verspreid over de stad. ‘Nu kiezen we ervoor om de lunch te centraliseren in en om zaal ISO. We kunnen de mensen daar veel meer bieden. Er kunnen ook veel meer mensen terecht en dat leidt tot een groter budget. Dat is belangrijk, want zo'n evenement organiseren kost veel geld. De site ligt ook op wandelafstand van de meet in de Heilig Hartstraat', zegt Lambert.

Ook de gewone koersliefhebber zal wel varen bij de nieuwe aanpak. ‘Het rennersdorp komt ook tussen De Leest en zaal Iso. Dit zal vrij toegankelijk zijn en het wordt gegarandeerd een publiekstrekker. Bij de vorige edities stonden de rennersbussen verspreid en dat lokte toch een pak volk.'

BRON : Nieuwsblad